Trka Beograd - Banjaluka na 100.000 evra do Eurosporta

Dušan Repija
Trka Beograd - Banjaluka na 100.000 evra do Eurosporta

Banjaluka - Biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" mogla bi već ove sezone da se nađe na Eurosportu.

Direktor prodaje za jugoistočnu Evropu najvećeg evropskog sportskog satelitskog kanala Nikolas Ponselo boravio je u Banjaluci i pokazao zainteresovanost da ovaj događaj bude na malim ekranima platforme kakva je Eurosport. Budući da je do trke ostalo četrdesetak dana, tehnički ne bi bilo moguće u tako kratkom roku obezbijediti uslove za direktan prenos, ali postoji mogućnost da se emituju dva sažetka po 25 minuta po završetku etapa 28. i 29. aprila, dok bi mjesec ranije nekoliko puta dnevno bila prikazivana najava trke. Taj paket bi koštao 100.000 evra, dok bi direktan prenos obje etape koštao oko 150.000 evra ne računajući produkciju.

- Već dugo pratimo trku kako raste, pa smo kao medijska kuća koja je dom biciklizma odlučili da ponudimo saradnju. Prijatno sam iznenađen onim što sam vidio u Banjaluci, u kojoj sam prvi put boravio. Ubijećen sam da ćemo uspostaviti saradnju i da će trka biti na našem kanalu, ako ne ove, onda sigurno iduće godine. Vjerujem da će organizatori pronaći model da zarade jer je Eurosport magnet za sve potencijalne sponzore, tako da ova cifra uopšte nije velika koliko se čini na prvi pogled. Sažeci bi bili sasvim lijep prvi korak - rekao je Ponselo.

Sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom on je obišao Radio-televiziju Republike Srpske, koja već ove godine može da ispuni uslove kada je u pitanju produkcija za preglede dana. Poslije obilaska RTV doma, bili su i na razgovoru sa pomoćnikom ministra porodice, omladine i sporta Draganom Jaćimovićem.

- Sada je sve na nama. Nikolas je došao i rekao nam uslove. Godinama se trudimo da napredujemo, a interesovanje Eurosporta je veliko priznanje za naš rad. Bila bi velika stvar da odmah krenemo u realizaciju, a za takvo nešto trebaće nam još veća podrška svih institucija i sponzora. Ovo je odlična šansa za predstavljanje Srpske u svijetu, naših turističkih potencijala i prirodnih ljepota - rekao je Kuvalja.

Start u Beogradu

Start 12. trke biće u Beogradu 28. aprila, a još traju pregovori da li će cilj biti u Bijeljini ili Brčkom. Druga etapa biće vožena dan kasnije od Teslića do Banjaluke preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša. Trka je od ove godine u prvoj kategoriji i prvi put će biti etapna, a pobjednik će obući žutu majicu. Ulazak u kategoriju puno znači, kao i dolazak mnogo kvalitetnijih ekipa, a za sada su učešće potvrdile profesionalne ekipe iz Rusije i Italije, Gasprom, odnosno Bardijani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana