Трка Београд - Бањалука на 100.000 евра до Еуроспорта

Душан Репија
Трка Београд - Бањалука на 100.000 евра до Еуроспорта

Бањалука - Бициклистичка трка "Београд - Бањалука" могла би већ ове сезоне да се нађе на Еуроспорту.

Директор продаје за југоисточну Европу највећег европског спортског сателитског канала Николас Понсело боравио је у Бањалуци и показао заинтересованост да овај догађај буде на малим екранима платформе каква је Еуроспорт. Будући да је до трке остало четрдесетак дана, технички не би било могуће у тако кратком року обезбиједити услове за директан пренос, али постоји могућност да се емитују два сажетка по 25 минута по завршетку етапа 28. и 29. априла, док би мјесец раније неколико пута дневно била приказивана најава трке. Тај пакет би коштао 100.000 евра, док би директан пренос обје етапе коштао око 150.000 евра не рачунајући продукцију.

- Већ дуго пратимо трку како расте, па смо као медијска кућа која је дом бициклизма одлучили да понудимо сарадњу. Пријатно сам изненађен оним што сам видио у Бањалуци, у којој сам први пут боравио. Убијећен сам да ћемо успоставити сарадњу и да ће трка бити на нашем каналу, ако не ове, онда сигурно идуће године. Вјерујем да ће организатори пронаћи модел да зараде јер је Еуроспорт магнет за све потенцијалне спонзоре, тако да ова цифра уопште није велика колико се чини на први поглед. Сажеци би били сасвим лијеп први корак - рекао је Понсело.

Са директором трке Владимиром Куваљом он је обишао Радио-телевизију Републике Српске, која већ ове године може да испуни услове када је у питању продукција за прегледе дана. Послије обиласка РТВ дома, били су и на разговору са помоћником министра породице, омладине и спорта Драганом Јаћимовићем.

- Сада је све на нама. Николас је дошао и рекао нам услове. Годинама се трудимо да напредујемо, а интересовање Еуроспорта је велико признање за наш рад. Била би велика ствар да одмах кренемо у реализацију, а за такво нешто требаће нам још већа подршка свих институција и спонзора. Ово је одлична шанса за представљање Српске у свијету, наших туристичких потенцијала и природних љепота - рекао је Куваља.

Старт у Београду

Старт 12. трке биће у Београду 28. априла, а још трају преговори да ли ће циљ бити у Бијељини или Брчком. Друга етапа биће вожена дан касније од Теслића до Бањалуке преко Тешња, Добоја, Дервенте, Прњавора и Лакташа. Трка је од ове године у првој категорији и први пут ће бити етапна, а побједник ће обући жуту мајицу. Улазак у категорију пуно значи, као и долазак много квалитетнијих екипа, а за сада су учешће потврдиле професионалне екипе из Русије и Италије, Гаспром, односно Бардијани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана