Trio iz Borca na meti Austrijanaca

Darko Pašagić
Trio iz Borca na meti Austrijanaca

Banjaluka - Stopama Srđana Grahovca, koji je ljetos otišao u Austriju, gdje je karijeru nastavio u bečkom Rapidu, ove zime bi mogla još trojica članova Borca - Aleksandar Subić, Joco Stokić i Miloš Žeravica.

Ovo je potvrdio direktor Banjalučana Robert Zrilić.

- Interesovanje za Subića pokazalo je nekoliko prvoligaških klubova iz Austrije i Grčke, dok bi Austrijanci u svojim redovima voljeli da vide i Stokića i Žeravicu. Ne bih htio da imenujem klubove, jer još nema konkretnih ponuda, ali sigurno da će u narednim danima biti razgovora na ovu temu. Ono što je u ovom trenutku najvažnije istaći je da su sve trojica igrača pod ugovorom, ali da im nećemo praviti problem da promijene sredinu, ali uz pristojno obeštećenje - naglasio je Zrilić.

Aleksandar Subić je naglasio da ponude gode, ali da u ovom trenutku o njima ne razmišlja puno.

- Ugovor sa Borcem me veže još dvije godine i za sada mi je "crveno-plavi" dres na prvom mjestu. Naravno, ukoliko bude kvalitetnih ponuda, koje bi odgovarale Borcu, ali i meni, postoji mogućnost da promijenim sredinu, ali je o tome još rano govoriti - rekao je Subić.

Miloš Žeravica je ovog ljeta došao na Gradski stadion iz užičke Slobode i potpisao jednogodišnji ugovor.

- Za Borac sam vezan do ljeta 2015. godine i trenutno samo razmišljam o svom sadašnjem klubu. Lijepo mi je među "crveno-plavima" i za bilo kakav eventualni angažman pita se Borac. U ovom trenutku ne želim da se opterećujem sa tim - istakao je Žeravica.

Prvi operativac kluba sa Gradskog stadiona naglasio je da su želje svih u klubu da na proljeće pokušaju izboriti plasman na evropsku scenu.

- Naravno, sve će zavisiti od finansijske situacije, ali je već sada jasno da ukoliko želimo izboriti plasman u Evropu, moramo pojačati konkurenciju u timu. Ukoliko bude odlazaka iz kluba, onda će broj igrača koji bi na proljeće nosili "crveno-plavi" dres biti daleko veći od planiranog - dodao je Zrilić.

Žižović

 

Od svih igrača banjalučkog kluba ove zime ugovor ističe samo iskusnom vezisti Mladenu Žižoviću.

- Sa njim ćemo sjesti za pregovarački sto i razgovarati o nastavku saradnje. Ne treba trošiti riječi koliko Žižović znači za ovu ekipu i nadam se da će i u proljećnim bitkama biti u dresu Borca - naglasio je direktor kluba sa Gradskog stadiona Robert Zrilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana