Zvezdin žestok revanš Igokei

G.S.
Zvezdin žestok revanš Igokei

Laktaši - Aktuelni šampion ABA lige ekipa Crvene zvezde savladala je Igokeu sa 54:74 u okviru 23. kola i tako im se žestoko revanširala za poraz u prvom dijelu sezone.

Zvezda je tako nastavila trku za drugo mjesto pred početak plej-ofa, a Igokei predstoji borba za opstanak u ligi, jer ima samo pobjedu više od pretposljednje Sutjeske pred posljednja tri kola. "Crveno-bijeli" su već u prvoj četvrtini stvorili osjetnu prednost i to zahvaljujući pet postignutih trojki iz šest pokušaja. S druge strane, Igokeu nikako nije išao šut, jer su pogodili samo dva puta iz 12 pokušaja. U drugom dijelu igre domaći su se znatno popravili, pogodili su nekoliko trojki, ali Zvezda je uspjela da zadrži pet poena prednosti do odmora. Međutim, gosti su u nastavku dodali gas i na krilima Kvinsija Milera u jednom trenutku došli do 21 poen razlike. Igokea se žestoko borila da smanji prednost i na kraju je u tome neznatno uspjela, ali nisu mogli više od toga.

Vrlo bitne pobjede u borbi za opstanak ostvarili su Partizan i Metalac. "Crno-bijeli" su savladali Zadar sa 87:76 i došli do četvrte pobjede u posljednjih pet kola otkako je na klupi Aleksandar Džikić. Tako su skoro obezbijedili opstanak u ligi, a da to bude i matematički, potrebna im je još jedna pobjeda u naredna tri kola.

S druge strane, Metalac je u derbiju začelja bio bolji od Tajfuna sa 78:62 i tako je napravio vrlo bitan korak ka opstanku. Ekipa iz Valjeva sada ima dvije pobjede više od slovenačke ekipe i faktički ju je ostavila bez šansi za opstanak.

Rezultati: Sutjeska - Krka 87:81 (75:75), Metalac - Tajfun 78:62, Partizan - Zadar 87:76. Igokea - Crvena zvezda 54:74. Cibona - Mega Leks i Olimpija - Cedevita 82:89,. Večeras igraju MZT - Budućnost (21).

Povučena Dozetova šestica

Uoči utakmice Igokea je povukla iz upotrebe dres sa brojem šest, koji je nosio nekadašnji kapiten Milan Dozet i podigla ga pod svodove dvorane u Laktašima. Predsjednik kluba Boris Spasojević uručio mu je sliku, a kapiten Miloš Komatina dres koji su potpisali svi košarkaši tima.

- Ne mogu da opišem koliko mi je drago što mi je ukazana ova čast i privilegija. Za četiri nezaboravne godine, koliko sam proveo u Igokei, pre svega, želim da zahvalim predsedniku Dodiku, Goranu, Igoru, Pavlu, braći Čubrilović i svim onima koji su uz klub - kazao je Dozet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana