Три кошаркаша остају у Игокеи

Милан Зубовић
Три кошаркаша остају у Игокеи

Лакташи - Иако су остала још два мјесеца до почетка нове сезоне, Управа Игокее не сједи скрштених руку већ ради на комплетирању тима.

Тако ће у Александровцу остати тројица кошаркаша, која су прошле сезоне играла у Јадранској лиги, а двојица су стигла да шампионске титуле у БиХ. Одраније је било познато да ће искусни бек Вук Радивојевић остати, а јуче је потписао уговор на још двије сезоне. Међу Александровчане је стигао након тромјесечних припрема са Фенербахчеом и био један од најбољих играча екипе, а у Јадранској лиги просјечно је биљежио 14,1 поен, пет скокова, 3,6 асистенција за 30,1 минут на паркету. Такође, уговор на двије године потписао је и плејмејкер Мирослав Пашајлић, који је дрес клуба из Александровца обукао прошле сезоне када је стигао из ужичке Слободе. Имао је проблема са повредама па је одиграо 18 мечева у АБА лиги, а на терену просјечно проводио 9,5 минута током којих је имао учинак од 1,8 поена, 1,1 скока и 0,8 асистенција, али је био одличан у првенству БиХ, што је пресудило да добије нови уговор.

За разлику од њих, крило Никола Пешаковић се договорио о сарадњи на једну сезону, а прошле је имао велики малер када је средином јануара повриједио лигаменте кољена на мечу против Цибоне у 21. колу регионалног такмичења и пропустио остатак сезоне. До тада је на терену просјечно проводио 16,7 минута уз учинак од шест поена, 2,2 скока и 0,9 асистенција.

Прије двије седмице Игокеа је продужила уговор са тренером Драганом Бајићем, а раније је сарадња настављена и са крилом Данилом Шибалићем.

Одласци

Дрес Игокее идуће сезоне највјероватније неће носити Душан Катнић, Немања Крстић и Бојан Лулић, док Игор Кесар има уговор одраније. С друге стране, велике шансе да остану имају капитен Милош Коматина, Ђорђе Милошевић, Драшко Албијанић, као и млади плејмејкер Дарко Талић. Такмичење у прошлој сезони Јадранске лиге Игокеа је завршила на деветом мјесту са скором од 11 побједа и 15 пораза, док је у БиХ одбранила шампионски трофеј и титулу побједника Купа. Нова сезона АБА лиге требало би да почне 1. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана