Trener Slavije Branislav Berjan optimista: Sokolovi ciljaju elitno društvo

Darko Pašagić
Trener Slavije Branislav Berjan optimista: Sokolovi ciljaju elitno društvo

Istočno Sarajevo - Kao i svi doskorašnji premijerligaši, a sada članovi Prve lige Republike Srpske, i Slavija je tokom pauze između dva prvenstva znatno promijenila sastav, ali i trenera.

Milko Đurovski nije uspio da sačuva "sokolove" u eliti, ali će tamo pokušati da ih vrati Branislav Berjan. 

- Da ne vjerujem da Slavija može izboriti povratak u Premijer ligu BiH ne bih ni dolazio na mjesto šefa stručnog štaba "sokolova". Nemamo šta da krijemo. Poslije ispadanja iz Premijer lige svi su otišli iz kluba. Iako smo praktično ostali bez cijele ekipe, polako stvaramo tim koji će imati snage da odgovori svim izazovima u prvoligaškom društvu. Cilj uprave, ali i moj je da se vratimo među premijerligaše, jer Slavija i Istočno Sarajevo to zaslužuju - naglasio je Berjan.

Nekadašnji fudbaler Željezničara uspio je od svog dolaska da okupi dvadesetak igrača, a među njima je dosta novajlija, ali i povratnika u klub.

- Iz Kanade se vratio Mladen Lemez, a iz Travnika Duško Radosavljević. Došli su još Miloš Đorđević (Zvijezda, Gradačac), Igor Stepančev i Marko Milenković (Jedinstvo, Bihać), Amar Konjhodžić (Radnički, Lukavac), Anel Salković (Mladost, Doboj Kakanj), a ovih dana ugovor treba da potpiše i Bojan Deretić (Leotar, Trebinje). Među onima koji su tu ostali iz prošle sezone su golman Miloš Kubura, te mladi Aleksandar Pušara, omladinac Milan Lalović, kadet Nikola Bjeloš... Svjestan sam težine zadatka i onog što se od nas očekuje, ali vjerujem u uspjeh - nastavio je Berjan.

U dosadašnjem toku priprema Slavija je odigrala tri utakmice.

- Remizirali smo sa Radničkim iz Goražda (0:0), a poraženi smo od sarajevskog Olimpika (0:1) i drugoligaša Famosa iz Istočne Ilidže (1:3). Već sutra igramo novi meč, a rival će nam biti Radnik iz Hadžića, dok je za subotu u Visokom zakazana "generalka" protiv Bosne. Vjerujem da ćemo uspjeti uigrati ekipu i spremno dočekati prvenstvenu premijeru na Gradskom stadionu u Banjaluci - dodao je Berjan.

Kandidati

Prema riječima trenera Slavije Branislava Berjana, za prvo mjesto u prvoligaškom društvu vodiće se velika bitka.

- Osim nas, kandidati su banjalučki Borac, Drina iz Zvornika i Rudar Prijedor, odnosno četiri ekipe koje su ispale iz Premijer lige BiH. Zapaženu ulogu igraće svakako Kozara iz Gradiške, Tekstilac Kort iz Dervente i šamački Borac, ali smatram da neće imati dovoljno snage da ugroze najveće favorite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana