Trener Radnika Nebojša Milošević: Jedan poraz nije pokvario utisak

Darko Pašagić
Trener Radnika Nebojša Milošević: Jedan poraz nije pokvario utisak

Bijeljina - Iako su u posljednjem jesenjem kolu doživjeli poraz na "Koševu" od Sarajeva šef stručnog štaba Radnika Nebojša Miloševića smatra da ovaj neuspjeh ne može uopšte umanjiti cjelokupan utisak koji su u prvih 18 kola ostavili Bijeljinci.

Njegova ekipa odlično gura na svim poljima, tako da jedan poraz ne može da izbriše sve dobro što su uradili njegovi fudbaleri.

- Veoma smo blizu plasmana u Ligu za prvaka, među osam najboljih smo u Kupu BiH, a obezbijedili smo i prolaz u polufinale Kupa RS. Da nam je neko sve ovo ponudio prije početa prvenstva sigurno bi objeručke prihvatili - naglasio je Milošević.

On je ekipu preuzeo poslije šestog kola poslije iznenadnog odlaska Slavka Petrovića i nastavio njegovim stopama.

- Došao sam u dobro uhodanu ekipu i moj dolazak nije ostavio nikakve trzavice. U 12 prvenstvenih utakmica ostvarili smo šest pobjeda, četiri remija i dva poraza i to od Željezničara i Sarajeva, koji su objektivno daleko finansijski moćniji od nas u ovom trenutku, a da ne govorimo o njihovoj tradiciji - nastavio je Milošević.

Iskusni stručnjak je rekao da su rezultati možda mogli za nijansu biti i bolji, ali je bilo objektivnih razloga zašto se to nije desilo.

- Imali smo dosta kadrovskih problema pogotovo pred meč sa Sarajevom. Povrijedio se Dušan Martinović, nekoliko igrača je posljednjih dana bilo pod temperaturom, ali šta je tu je. Ono što je najvažnije je da smo sa 30 osvojenih bodova veoma blizu plasmana u Ligu za prvaka, čime bi bio ispunjen osnovni cilj - opstanak. Najvažnije je da je ekipa tokom cijele jeseni imala konstantnost i da nije bilo velikih oscilacija, bez obzira što za igrače Radnika ljetos praktično i nije bilo pauze, zbog obaveza u Evropi - izjavio je Milošević.

Pojedinačne izvještaje o učinku svakog igrača on će upravi kluba dostaviti u narednim danima.

- Do petka bi trebalo da bude sastavljena lista igrača na koje se više neće računati, ali u principu sam zadovoljan. Postoji mogućnost da naše redove napuste pojedini igrači, tu prvenstveno mislim na Marka Obradovića. U skladu sa odlascima, razmišljaćemo i o eventualnim pojačanjima - dodao je Milošević.

Odmor

Po riječima šefa stručnog štaba Radnika Nebojše Miloševića prozivka za drugi dio sezone obaviće se 11. januara 2017. godine.

- Tada ćemo početi sa pripremama za proljeće i nadam se da ćemo i njega odraditi u istom ritmu. Inače, iskusniji prvotimci i oni koji nisu iz Bijeljine već su dobili voljno, dok ću sa mlađima raditi do petka da se uvjerim u njihove stvarne sposobnosti - naglasio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana