Trajković sjeda na klupu Igokee

Milan Zubović
Trajković sjeda na klupu Igokee

Banjaluka - Srpski košarkaški trener Nenad Trajković na korak je od preuzimanja Igokee i ostalo je samo da dogovori detalje saradnje.

On je juče stigao u Laktaše na završne pregovore s upravom ekipe, dok bi dogovor trebalo da danas bude ozvaničen.

- Načelno smo se dogovorili i to bi trebalo da bude to, mada još nisam potpisao ugovor. Dolazim na završne pregovore da preciziramo još neke detalje - izjavio je juče Trajković.

On će na klupi Aleksandrovčana zamijeniti Žarka Milakovića, koji je ekipu vodio od početka aprila do kraja sezone u kojoj je ostao bez šampionske titule. Milaković će skoro sigurno ostati u stručnom štabu i biti prvi pomoćnik Trajkoviću, koji iza sebe ima dosta uspješnu karijeru, mada je više radio kao asistent nego kao prvi trener. Rođen je 10. februara 1961. godine u Beogradu i trenerskim poslom počeo se baviti 1987. kada je postao pomoćnik Dušku Vujoševiću u Partizanu. Zatim je u sezoni 1989/90. samostalno vodio Borac iz Čačka i potom se vratio među “crno-bijele”, gdje je u dva navrata bio asistent. Slogu iz Kraljeva trenirao je 1995/96, a potom vodio U18 ekipu SR Jugoslavije. U Partizan se vratio 1999. godine i zamijenio Vladislava Lučića te ostao samo sezonu. Ovdašnjoj publici postao je pobliže poznat 2003. godine kada je od Drage Karalića preuzeo brigu o Banjalučkoj pivari (bivšem Borac Nektaru), ali nije dočekao kraj sezone. Samostalno je još vodio Krku (2011/12) i Pepinster (2012/13), kao i reprezentacije Irana (2003) i Letonije (2008), a trenirao je još mladu i univerzitetsku reprezentaciju Jugoslavije te bio u stručnom štabu Duška Ivanovića u selekciji BiH. Veoma zanimljivu karijeru napravio je u NBA ligi, gdje je četiri godine radio kao skaut Klivlend Kavalirsa (2005/09) te bio pomoćnik u stručnom štabu Feniks Sansa (2010/11), a u Evropi je još radio u Real Madridu, moskovskom Dinamu i rimskoj Lotomatici. Sa Partizanom je osvojio Kup Jugoslavije 2000, a sa Krkom Superkup Slovenije 2012. Kao pomoćnik bio je šampion Jugoslavije 1995. te osvojio dva kupa s istim timom 1994. i 1995. godine.

Igrači i ugovori

Ugovore s ekipom za narednu godinu imaju kapiten Vuk Radivojević, Robert Rikić i Đorđe Milošević, dok Nikola Jevtović ima opciju produžetka saradnje, a tu su još mladi igrači stigli iz juniorskog pogona Nemanja Nikolić, Aljoša Janković i Dalibor Ilić.

- Ekipa je odlična i pratio sam je posljednje sezone, ali nas očekuje nešto novo - kazao je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana