Tomba - glavni gost trke poznatih na jahorini 10. marta

Srna
Tomba - glavni gost trke poznatih na jahorini 10. marta

Jahorina - Cilj organizovanja "Trke poznatih ljubitelja Jahorine", koja će biti održana 10. marta, je maksimalna promocija ove planine, a glavni gost će biti čuveni italijanski skijaš Alberto Tomba, najavio je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

"Uveče 10. marta skijanje će za sve posjetioce biti besplatno", rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare koja je održana u hotelu "Termag".

On je naveo da se Jahorina ove sezone istakla kao hit ski-destinacija koja je ugostila više od 150.000 skijaša i da je Olimpijski centar u ovom periodu ostvario rekordnih 4,5 miliona KM prihoda, što je za 60 odsto više nego prošle godine.

"I dalje našim skijašima i gostima nudimo usluge po najpristupačnijim cijenama u regionu", istakao je Ljevnaić.

On je dodao da će 3. marta na Jahorini biti održana promocija vozila "micubiši", te da će tog vikenda biti snižene cijene za ski-pas.

"Od 15. marta na Jahorini će biti održan zimski muzički festival žEgzitž, za koji je već prodato 8.000 ulaznica", naglasio je Ljevnaić.

Marketing menadžer hotela "Termag" Nemanja Vučetić rekao je da su učešće u "Trci poznatih ljubitelja Jahorine" već potvrdili Bojan Križaj, Siniša Mihajlović, Goran Đoković, Marko Kusmuk, Frano Lasić, Ana Stanić, Miroslav Tanjga, Veseli Jevrosimović, Mihajlo Pjanović, Ognjen Koroman, Lajla Torlak, Neven Bošković i mnogi drugi.

"Paraolimpijci Jovica Goreta i Fahrudin Ćatović biće predvozači revijalnog spusta u formaciji, koji će izvesti Ski-škola žTermagž", naveo je Vučetić.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić ocijenio je da je turizam na Jahorini u ekspanziji i da ovu planinu posjećuje i sve veći broj poznatih.

"žTrka poznatih ljubitelja Jahorinež je veliki događaj i veoma je važna za Jahorinu i grad Istočno Sarajevo. To je sjajna prilika za promociju naše olimpijske planine, a Turistička organizacija, sa uvaženim partnerima, sigurno će to znati da iskoristi", istakao je Tošić.

Jahorina će 10. marta ugostiti mnoge poznate ličnosti iz oblasti sporta, muzike, kulture, biznisa i druge javne ličnosti, a za posjetioce, osim druženja sa poznatima, biće obezbijeđeni besplatno noćno skijanje, kuvano vino i čaj u vrijeme trajanja Trke.

Program će voditi poznati stendap komičar Peđa Bajović i televizijski voditelj Dejan Pantelić, dok će zvijezda trke - Alberto Tomba, biti domaćin cjelovečernje VIP zabave u restoranu "Koliba" hotela "Termag", uz besplatan ulaz.

Tomba će na Jahorini boraviti od 7. marta, a gosti ove planine moći će do 11. marta da se sa njim druže u hotelima "Vučko", "Lavina", "Bord", "Bistrica" i "Termag".

Organizatori Trke su Olimpijski centar "Jahorina", Udruženje hotelijera Jahorine i Turistička organizacija Istočno Sarajevo, uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske.

Prijatelji "Trke poznatih ljubitelja Jahorine" su kompanije "M:tel", "GoPro", "ApTrend Marketing Solušns", "Prointer", "Plantaže", "Jelen pivo", medijske kuće RTRS, "Radio Antena" Sarajevo, Radio "Miks", kompanije "Majkrosoft", "Soni" i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana