Томба - главни гост трке познатих на јахорини 10. марта

Срна
Томба - главни гост трке познатих на јахорини 10. марта

Јахорина - Циљ организовања "Трке познатих љубитеља Јахорине", која ће бити одржана 10. марта, је максимална промоција ове планине, а главни гост ће бити чувени италијански скијаш Алберто Томба, најавио је директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.

"Увече 10. марта скијање ће за све посјетиоце бити бесплатно", рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре која је одржана у хотелу "Термаг".

Он је навео да се Јахорина ове сезоне истакла као хит ски-дестинација која је угостила више од 150.000 скијаша и да је Олимпијски центар у овом периоду остварио рекордних 4,5 милиона КМ прихода, што је за 60 одсто више него прошле године.

"И даље нашим скијашима и гостима нудимо услуге по најприступачнијим цијенама у региону", истакао је Љевнаић.

Он је додао да ће 3. марта на Јахорини бити одржана промоција возила "мицубиши", те да ће тог викенда бити снижене цијене за ски-пас.

"Од 15. марта на Јахорини ће бити одржан зимски музички фестивал жЕгзитж, за који је већ продато 8.000 улазница", нагласио је Љевнаић.

Маркетинг менаџер хотела "Термаг" Немања Вучетић рекао је да су учешће у "Трци познатих љубитеља Јахорине" већ потврдили Бојан Крижај, Синиша Михајловић, Горан Ђоковић, Марко Кусмук, Франо Ласић, Ана Станић, Мирослав Тањга, Весели Јевросимовић, Михајло Пјановић, Огњен Короман, Лајла Торлак, Невен Бошковић и многи други.

"Параолимпијци Јовица Горета и Фахрудин Ћатовић биће предвозачи ревијалног спуста у формацији, који ће извести Ски-школа жТермагж", навео је Вучетић.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић оцијенио је да је туризам на Јахорини у експанзији и да ову планину посјећује и све већи број познатих.

"жТрка познатих љубитеља Јахоринеж је велики догађај и веома је важна за Јахорину и град Источно Сарајево. То је сјајна прилика за промоцију наше олимпијске планине, а Туристичка организација, са уваженим партнерима, сигурно ће то знати да искористи", истакао је Тошић.

Јахорина ће 10. марта угостити многе познате личности из области спорта, музике, културе, бизниса и друге јавне личности, а за посјетиоце, осим дружења са познатима, биће обезбијеђени бесплатно ноћно скијање, кувано вино и чај у вријеме трајања Трке.

Програм ће водити познати стендап комичар Пеђа Бајовић и телевизијски водитељ Дејан Пантелић, док ће звијезда трке - Алберто Томба, бити домаћин цјеловечерње ВИП забаве у ресторану "Колиба" хотела "Термаг", уз бесплатан улаз.

Томба ће на Јахорини боравити од 7. марта, а гости ове планине моћи ће до 11. марта да се са њим друже у хотелима "Вучко", "Лавина", "Борд", "Бистрица" и "Термаг".

Организатори Трке су Олимпијски центар "Јахорина", Удружење хотелијера Јахорине и Туристичка организација Источно Сарајево, уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика и Владе Републике Српске.

Пријатељи "Трке познатих љубитеља Јахорине" су компаније "М:тел", "ГоПро", "АпТренд Маркетинг Солушнс", "Проинтер", "Плантаже", "Јелен пиво", медијске куће РТРС, "Радио Антена" Сарајево, Радио "Микс", компаније "Мајкрософт", "Сони" и многи други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана