Томаш решетао као Левандовски

Данијел Радујковић
Томаш решетао као Левандовски

Бањалука - Ријетко се дешава да фудбалер постигне четири поготка на једном мечу, још рјеђе да хет-трик комплетира за четири минута, али ту је успјело првотимцу Карановца из Бањалуке Стефану Томашу (25).

Он је био прва фигура меча Треће лиге Републике Српске, група запад, у којој је Карановац са 4:2 савладао Лијевче. Погађао је у 38, 39. и 42. минуту, да би побједу свог тима у дербију 17. кола потврдио у 71. минуту, након чега је напустио терен, учинивши нешто што се ријетко виђа на теренима било које лиге на свијету. Овај Томашов подвиг подсјетио је на учинак Роберта Левандовског од прије двије сезоне, када је одушевио свијет постигавши пет погодака за свега девет минута у побједи Бајерна над Волфзбургом.

- Да, као Левандовски (смијех). Једноставно се све поклопило, баш се све десило на брзину. Био сам у право вријеме на правом мјесту и мало спретно, мало срећно постигао толико голова. Како је дошао први погодак, онда само кренули још јаче и ишао је гол за голом. Нисам свјестан шта се десило, али било је интересантно. То је стварно тешко постићи, ни на тренингу се не дешава, а камоли на утакмици - истакао је Томаш.

Учинак је већи ако се зна да му је ово деби у дресу Карановца, који сигурно никада неће заборавити. Иначе, никада до сада није постигао четири гола на једном мечу.

- Ово ми је одличан деби за нови клуб, хтјели смо да савладамо Лијевче да им побјегнемо на табели. То се десило и срећан сам што сам помогао клубу да оствари велику побједу. Надам се да ће бити још голова до краја сезоне - додао је Томаш.

Његов тим тренутно је на врху табеле са 35 бодова, колико има и Горица из Шипова, па ће се ова два тима вјероватно борити за титулу и пласман у виши ранг такмичења. Он се нада ће Карановац коначно завршити први након двије сезоне у којима му је тај резултат измакао за длаку.

- Већ неколико година се боре да уђу у Другу лигу. Дошао сам из Козаре у озбиљан клуб у којем се ради како треба да би напредовали. Познајем све момке од раније, све је супер, од њих, до директора и тренера. Један фин клуб и све ћу учинити да будемо још бољи - закључио је Томаш.

Вратио се након повреде

Томаш је рођен у Козарској Дубици, а почео је играти за домаћи Борац, да би већ у млађим категоријама прешао у Козару, са којом је играо Премијер лигу за омладинце. Наступао је за Крупу, а послије се вратио у тим из Градишке.

- Играо сам у Крупи Другу и Прву лигу РС, па сам се вратио у Козару. Повриједио сам се и имао сам паузу, али се полако враћам - казао је Томаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана