Tinejdžer iz Kotor Varoša zasjenio Robinja i društvo

Dušan Rešija
Tinejdžer iz Kotor Varoša zasjenio Robinja i društvo

Banjaluka - Novi prvotimac Milana, tinejdžer iz Kotor Varoša Andrej Modić (18) odigrao je 70 minuta za "rosonere" na prvom pripremnom meču protiv italijanskog niželigaša Renate i odmah zaslužio epitet igrača utakmice!

Već na prvom testu Modić je zasjenio velike majstore poput Robinja, Stefana el Šaravija, Đanpaola Pacinija i druge zvijezde i "kupio" sebi novu šansu. Dolaskom Filipa Inzagija na klupu slavnog kluba, on je uz još nekolicinu nada Milana prekomandovan u prvu ekipu pošto je bivši golgeter odlično upoznat sa njihovim kvalitetima. Naime, Inzagi je prije preuzimanja prve ekipe trenirao mladi tim Milana Primaveru u kojem je Modić, iako među najmlađim, bio jedan od ključnih igrača.

- Trener mi je rekao da sam bio najbolji na terenu i zadovoljan je mojom partijom. Znači mi mnogo njegova podrška iako sam svjestan da moram još mnogo raditi kako bih se izborio za status prvotimca. Za sada sam na dobrom putu. Nadam se da ću ove sezone dobiti šansu u prvoj ekipi - rekao je Modić za "Glas Srpske".

Odličnu partiju primijetili su i navijači Milana te su čestitkama zatrpali Modićev "Fejsbuk" profil.

- Maestralna igra. Zašto da kupujemo veznog igrača kad ga imamo u našoj kući? Odlična partija, imamo novog Pirla - samo je jedan od komentara zadovoljnih navijača.

Milan je u pripreme za novu sezonu krenuo sa gotovo istim kadrom kao prošle godine, a mediji u Italiji prenose da zbog finansijskih problema neće dovoditi zvučna pojačanja. Politika kluba je da se od ove sezone više oslanja na sopstveni kadar.

- Prijaju pohvale, ali idem korak po korak. Za sada sve ide po planu, treniramo dva puta dnevno, a između treninga imamo testiranja i obavezan odmor. Nemamo mnogo slobodnog vremena. Inzagi je uveo čeličnu disciplinu, ne smijemo da koristimo mobilne telefone u trening kampu, a u svakom trenutku možemo mu se obratiti ukoliko imamo neki problem. Veliki je čovjek, sve razumije i shvata, ali zahtijeva da poštujemo sve što od nas traži - zaključio je Modić.

On je u Milanu od 2010. godine zajedno sa dvije godine mlađim bratom Mihaelom, a skauti "rosonera" primijetili su ih u dresu kotorvaroške Mladosti na Fragari kupu u Prešovu, na kojem su briljirali 2008, 2009 i 2010. godine. Tokom prošle sezone povremeno je trenirao sa prvotimcima i tadašnji trener Masimilijano Alegri dao mu je priliku na prijateljskim mečevima, a bio je na klupi u meču Kupa Italije protiv Udinezea.

Pirlo

Modić igra na poziciji zadnjeg veznog fudbalera, a mediji u Italiji već su ga prozvali novi Andrea Pirlo. Baš kao i nekadašnjeg igrača Milana, a danas prvotimca Juventusa, krasi ga dobra kontrola lopte i odličan pregled igre, a dobar je i u defanzivnim zadacima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana