Тијана Бошковић, најбоља одбојкашица Европе, за Глас Српске: Најљепше се осјећам у мојој Билећи

Данијел Радујковић
Тијана Бошковић, најбоља одбојкашица Европе, за Глас Српске: Најљепше се осјећам у мојој Билећи

Билећа - Иако још није напунила ни 21 годину, Тијана Бошковић је освојила бројне медаље и индивидуална признања, а посебно успјешна била јој је 2017, у којој се ставила цијелу Европу под ноге. Међутим, нема намјеру да стане на оствареном, што је доказ да у њој тече шампионска крв.

Злато на Европском првенству, бронза са Гран прија, признање за најбољег коректора на Свјетском клупском првенству и на Гран прију, награда за најбољег играча Евра у Азербејџану и Грузији и за младог спортисту Србије у избору Олимпијског комитета на крају су "зачињени" тиме што је проглашена за најбољу одбојкашицу Европе у 2017. години.

- Сад већ прошла година ће сигурно бити за памћење. Много лијепих ствари се издешавало. Поносна сам на резултате које смо остварили. Иначе, посљедњих неколико година су изузетно успјешне, али ове сам освојила прво злато са репрезентацијом, тако да ће она за мене остати посебна. Бити први на Старом континенту је огроман успјех. Драго ми је што се наш рад и труд свих претходних мјесеци исплатио и што смо убједљиво стигле до злата. Искрено, послије финала нисам размишљала о томе да ли ћу бити изабрана за најбољу играчицу или не. Наравно, то је велико признање за мене, посебно због тога што у Европи има доста сјајних играчица и зато што је одбојка на завидном нивоу. Ово признање ће бити само мотив више да наставим још боље и да остварим још доста сјајних резултата - истакла је Бошковићева.

Играчица турског Езачибашија се не задовољава тиме, јер жели још боље резултате. Што се тиче репрезентације, има медаље са Олимпијских игара, Европског првенства, Свјетског купа и Гран прија, па жели да ризницу комплетира на Свјетском првенству. Прилику за то имаће ове године, када је на програму првенство свијета у Јапану.

- Увијек постоји жеља за доказивањем и успјехом, без обзира на претходне резултате. Још увијек немам медаљу са СП, тако да је то можда такмичење које највише прижељкујем. Рано је причати о медаљи са овог надметања, јер се одржава тек у октобру, али радујем се том великом такмичењу и надам се најбољем - додала је Тијана.

Кратку паузу од обавеза искористила је да посјети Билећу, у коју се увијек радо врати. Без обзира на то што је много времена провела у Београду, па сада Истанбулу, родни крај је увијек у срцу.

- Нажалост, не могу да долазим тако често јер обавезе, тренинзи и утакмице то не дозвољавају. Али, сваки слободан тренутак покушавам да искористим да одем кући. То је мјесто гдје сам одрасла, направила прве одбојкашке кораке, у њему имам највише навијача и ту се осјећам најљепше - са много емоција прича Бошковићева.

Након што је прве кораке направила у Херцеговцу, у жижу јавности доспјела је као играчица Визуре, а сада одличне игра пружа на Босфору. Већ се навикла на живот у Истанбулу, а тамо има одличне услове да још више напредује.

- Ово је моја трећа година у Турској. Већ прве сезоне сам се навикла, услови су феноменални и људи око мене су ми увијек на располагању за сваку врсту помоћи. Наравно, пуно ми значи што је са мном у екипи Маја Огњеновић, коју одлично познајем из репрезентације. Мислим да је то велика предност за мене - подвукла је Бошковићева.

Њен тим добро гура ове сезоне, има само један пораз у 11 мечева, а за титулу ће се борити са Фенербахчеом и Вакифбанком. По проценту је тренутно други коректор у лиги, а поред тога покушаће што даље догурати у европском ЦЕВ купу, гдје су догурале до шеснаестине финала.

- Први дио клупске сезоне је готов, ускоро креће и други. Задовољни смо како играмо, али знамо да ту има и мјеста за напредак, тако да ћемо дати све од себе да будемо још боље. Идемо корак по корак, сезона је дуга и има још доста да се игра. Наше амбиције су увијек исте, без обзира на такмичење које играмо, а сигурно је да смо један од главних фаворита за освајање ЦЕВ купа - закључила је Бошковићева.

Српска има перспективних играча

Поред Тијане Бошковић и Брчанка Бранкица Михајловић је носилац игре репрезентације Србије, која би тешко могла постизати овакве резултате без помоћи дјевојака из Републике Српске. Још једно признање за одбојкашице дошло је на Избору десет најбољих спортиста РС, гдје је прво мјесто освојила играчица Бимал Јединства Ана Гајић.

- Драго ми је да је неко из свијета одбојке добио то признање, што је сигурно показатељ да у Српској има добрих и перспективних играча. Одавде је потекло доста добрих и успјешних спортиста, па вјерујем да ће тако бити и убудуће - истакла је Бошковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана