Težak ispit Borca na premijeri u Bjelorusiji

Darko Pašagić
Težak ispit Borca na premijeri u Bjelorusiji

Banjaluka - U premijernom meču četvrte sezone SEHA Gasprom Južni tok lige Borac m:tel u nedjelju gostuje u Bjelorusiji, gdje će igrati protiv Meškov Bresta. Susret, koji se igra u Brestu, zakazan je za 15 časova po lokalnom, odnosno u 14 po srednjoevropskom vremenu.

- Odlično smo radili tokom priprema, koje su praktično prve u posljednjih godinu i po. Jedine pripremne utakmice bile su nam one u Doboju, gdje smo pokazali veliku borbenost. Naša želja je da nas ona krasi i u nedjelju u Bjelorusiji, gdje igramo sa apsolutnim favoritom. Međutim, ako pokažemo šta znamo, vjerujem da možemo dostojno parirati Meškov Brestu - naglasio je trener Banjalučana Igor Rađenović.

"Crveno-plavi" će biti oslabljeni neigranjem lijevog beka Duška Hercegovca, koji se povrijedio na turniru u Doboju.

- U prvi mah smo mislili da je povrijedio ligamente, međutim, radi se o distorziji čašice koljena, koja će ga narednih mjesec i po udaljiti od terena. Ekipu je napustio i Goran Trkulja, koji je otišao u Španiju, tako da ćemo biti oslabljeni u odbrani. Zbog toga ćemo morati vršiti neke rotacije, odnosno više igrati zonu "5-1", a manje "6-0" - dodao je Rađenović.

Iskusni Branislav Obradović vjeruje da će ekipa pružiti dobar otpor.

- Meškov Brest je favorit na papiru, ali ako odigramo kako znamo i ispoštujemo dogovor iz svlačionice možemo odigrati neizvjesnu utakmicu - naglasio je Obradović.

Povratnik u redove Banjalučana desno krilo Milan Đukić posljednje dvije sezone proveo je u redovima Meškov Bresta.

- Imaju odličnu ekipu, ali ne treba da ih se bojimo i vjerujem da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima - istakao je Đukić.

Vršilac dužnosti direktora "crveno-plavih" Nebojša Golić je naglasio da su ambicije kluba ostale iste.

- Želimo da se popnemo koju stepenicu više u SEHA Gasprom Južni tok ligi, ali i da nastavimo dominaciju na domaćoj sceni. Imamo za nijansu jaču ekipu u odnosu na prošlu sezonu i vjerujem da ćemo u tome uspjeti - rekao je Golić.

Parovi

U prvom kolu SEHA Gasprom Južni tok lige igraju: Meškov Brest - Borac m:tel (nedjelja, 14 časova), Tatran Prešov - Vesprem (2. septembar, 18), Nekse - Zagreb (6. septembar, 19), Vardar - Metalurg (6. septembar, 20,15), Radnički - Vojvodina (10. septembar, 19 časova).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana