Temišvar testira Igokeu

Milan Zubović
Temišvar testira Igokeu

Banjaluka - Košarkaši Igokee večeras od 17.30 časova odigraće polufinalni susret sa rumunskim prvoligašem Temišvarom, na turniru u Sarajevu koji organizuje OKK Spars.

Aktuelnom šampionu BiH biće to peta provjera ove sezone, a u dosadašnja četiri susreta ostvarili su dvije pobjede i dva poraza. Povratnik u tim nakon preležane prehlade Draško Knežević nada se da će njegova ekipa osvojiti turnir.

- U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, pa je stoga naš cilj da u Sarajevu dobijemo oba meča i osvojimo turnir. Novi kontrolni dueli dobro će nam doći da se dodatno uigramo jer se ekipa dosta razlikuje od prošlogodišnje i potrebno nam je više vremena. U ovom periodu rezultat nije najbitniji već da se što bolje ukomponujemo, ali bez obzira na to, mnogo je ljepše kada se pobijedi - izjavio je Knežević, koji je propustio dva posljednja susreta kada su igrali protiv FMP-a i Metalca.

Za rumunski Temišvar igra nekadašnji član Igokee, banjalučkog Borca i još nekoliko klubova Zlatko Jovanović.

- Ne znamo ništa o protivniku, jedino da Jovanović igra za njih i radujem se što ću igrati protiv njega jer je on odličan košarkaš - dodao je Knežević.

U drugom polufinalnom susretu snage će odmjeriti domaći Spars i GKK Šibenik od 20 časova. Utakmica za treće mjesto igraće se u subotu od 16, a finale od 18.30 sati. Poslije turnira u Sarajevu Igokea je trebalo da nastupi na turniru u Poreču, ali izgleda da od toga neće biti ništa i da će ekipa iz Aleksandrovca nastupiti na turniru u Mrkonjić Gradu, koji bi trebalo da počne 26. septembra.

Šćekić pred potpisom?

Doskorašnji član italijanskog Varezea Marko Šćekić nalazi se na meti Igokee. Nezvanično, on trenira sa ekipom iz Aleksandrovca i sa njim se pregovara o ugovoru. Rukovodstvo kluba u potrazi je za centrom, nakon što holandski centar Nik Audendag nije prošao probu. Na probi se još uvijek nalazi Sergej Pucar, ali ne trenira zbog povrede koljena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana