Темишвар тестира Игокеу

Милан Зубовић
Темишвар тестира Игокеу

Бањалука - Кошаркаши Игокее вечерас од 17.30 часова одиграће полуфинални сусрет са румунским прволигашем Темишваром, на турниру у Сарајеву који организује ОКК Спарс.

Актуелном шампиону БиХ биће то пета провјера ове сезоне, а у досадашња четири сусрета остварили су двије побједе и два пораза. Повратник у тим након прележане прехладе Драшко Кнежевић нада се да ће његова екипа освојити турнир.

- У сваку утакмицу улазимо са жељом да побиједимо, па је стога наш циљ да у Сарајеву добијемо оба меча и освојимо турнир. Нови контролни дуели добро ће нам доћи да се додатно уиграмо јер се екипа доста разликује од прошлогодишње и потребно нам је више времена. У овом периоду резултат није најбитнији већ да се што боље укомпонујемо, али без обзира на то, много је љепше када се побиједи - изјавио је Кнежевић, који је пропустио два посљедња сусрета када су играли против ФМП-а и Металца.

За румунски Темишвар игра некадашњи члан Игокее, бањалучког Борца и још неколико клубова Златко Јовановић.

- Не знамо ништа о противнику, једино да Јовановић игра за њих и радујем се што ћу играти против њега јер је он одличан кошаркаш - додао је Кнежевић.

У другом полуфиналном сусрету снаге ће одмјерити домаћи Спарс и ГКК Шибеник од 20 часова. Утакмица за треће мјесто играће се у суботу од 16, а финале од 18.30 сати. Послије турнира у Сарајеву Игокеа је требало да наступи на турниру у Поречу, али изгледа да од тога неће бити ништа и да ће екипа из Александровца наступити на турниру у Мркоњић Граду, који би требало да почне 26. септембра.

Шћекић пред потписом?

Доскорашњи члан италијанског Варезеа Марко Шћекић налази се на мети Игокее. Незванично, он тренира са екипом из Александровца и са њим се преговара о уговору. Руководство клуба у потрази је за центром, након што холандски центар Ник Аудендаг није прошао пробу. На проби се још увијек налази Сергеј Пуцар, али не тренира због повреде кољена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана