Tekstilac predstavio Zorana Dragišića: Emocije i posao ne idu zajedno

Dušan Repija
Tekstilac predstavio Zorana Dragišića: Emocije i posao ne idu zajedno

Derventa - Poslije Mitra Lukića i Bojana Magazina, Tekstilac će kroz Prvu ligu Republike Srpske voditi Zoran Dragišić.

Mladi stručnjak juče je potpisao ugovor sa Dervenćanima do kraja sezone, uz opciju o produžetku saradnje ukoliko obje strane budu zadovoljne urađenim. Dragišiću je ovo četvrti posao kao samostalnom treneru, jer je do sada vodio mrkonjićku Slobodu i banjalučke klubove BSK i Borac, na čijoj klupi je i počeo aktuelnu sezonu.

- Drago mi je što sam dobio šansu u jednom od najorganizovanijih klubova u BiH. Znam da su se moji prethodnici dugo zadržali u gradu na Ukrini, nadam se da ću i ja ostaviti pečat u ovom klubu - rekao je Dragišić.

Prevashodni cilj u šest proljećnih kola biće da Tekstilac sačuva plasman među šest najboljih ekipa i drugu sezonu zaredom igra Ligu za prvaka.

- Imamo zalihu od šest bodova, što podrazumijeva mirniji rad. Teško je reći koliko bodova nam je potrebno, ali mislim da bismo sa dvije pobjede obezbijedili još deset kvalitetnih mečeva. Bez obzira na ime rivala, moja ekipa uvijek ide na pobjedu, a tako će biti i sa Tekstilcem. Uz dobar rad svih u klubu, mislim da ovaj sastav može napraviti mnogo - rekao je Dragišić.

Sudbina se malo poigrala s njim, jer će na proljećnoj premijeri igrati protiv Borca, u kojem je bio zaposlen kao trener mlađih kategorija i poslije odlaska sa klupe.

- Tako se pogodilo, ali u poslu nema mjesta emocijama. Borac je moj klub, to svi znaju, ali kada sam sa Slobodom igrao protiv njih, uvijek sam želio pobjedu. Tako će biti i ovaj put, pogotovo što igramo pred našom publikom - rekao je Dragišić.

Uporedo sa ovim poslom, on je i selektor reprezentacije Republike Srpske do 23 godine, kroz koju je prošlo nekoliko prvotimaca Tekstilca.

- To je još jedna olakšavajuća okolnost za uklapanje, ali mislim da s tim neće biti problema, jer odlično poznajem karakteristike svih igrača. Klubovi u kojima sam radio nekoliko puta su igrali protiv Tekstilca, tako da znam čime raspolažem - zaključio je Dragišić.

Pripreme

Pripreme za nastavak sezone Dervenćani će početi 25. ili 26. januara.

- Imamo sasvim dovoljno vremena do premijere 10. marta. Na raspolaganju su nam dvorana i teretana, a do tada će možda i snijeg okopnjeti, tako da bi sve trebalo da bude u redu. U hodu ćemo odlučiti da li ćemo ipak dovoditi pojačanja, za sada to nije plan, jer imamo dobar sastav - rekao je Dragišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana