Текстилац представио Зорана Драгишића: Емоције и посао не иду заједно

Душан Репија
Текстилац представио Зорана Драгишића: Емоције и посао не иду заједно

Дервента - Послије Митра Лукића и Бојана Магазина, Текстилац ће кроз Прву лигу Републике Српске водити Зоран Драгишић.

Млади стручњак јуче је потписао уговор са Дервенћанима до краја сезоне, уз опцију о продужетку сарадње уколико обје стране буду задовољне урађеним. Драгишићу је ово четврти посао као самосталном тренеру, јер је до сада водио мркоњићку Слободу и бањалучке клубове БСК и Борац, на чијој клупи је и почео актуелну сезону.

- Драго ми је што сам добио шансу у једном од најорганизованијих клубова у БиХ. Знам да су се моји претходници дуго задржали у граду на Укрини, надам се да ћу и ја оставити печат у овом клубу - рекао је Драгишић.

Превасходни циљ у шест прољећних кола биће да Текстилац сачува пласман међу шест најбољих екипа и другу сезону заредом игра Лигу за првака.

- Имамо залиху од шест бодова, што подразумијева мирнији рад. Тешко је рећи колико бодова нам је потребно, али мислим да бисмо са двије побједе обезбиједили још десет квалитетних мечева. Без обзира на име ривала, моја екипа увијек иде на побједу, а тако ће бити и са Текстилцем. Уз добар рад свих у клубу, мислим да овај састав може направити много - рекао је Драгишић.

Судбина се мало поиграла с њим, јер ће на прољећној премијери играти против Борца, у којем је био запослен као тренер млађих категорија и послије одласка са клупе.

- Тако се погодило, али у послу нема мјеста емоцијама. Борац је мој клуб, то сви знају, али када сам са Слободом играо против њих, увијек сам желио побједу. Тако ће бити и овај пут, поготово што играмо пред нашом публиком - рекао је Драгишић.

Упоредо са овим послом, он је и селектор репрезентације Републике Српске до 23 године, кроз коју је прошло неколико првотимаца Текстилца.

- То је још једна олакшавајућа околност за уклапање, али мислим да с тим неће бити проблема, јер одлично познајем карактеристике свих играча. Клубови у којима сам радио неколико пута су играли против Текстилца, тако да знам чиме располажем - закључио је Драгишић.

Припреме

Припреме за наставак сезоне Дервенћани ће почети 25. или 26. јануара.

- Имамо сасвим довољно времена до премијере 10. марта. На располагању су нам дворана и теретана, а до тада ће можда и снијег окопњети, тако да би све требало да буде у реду. У ходу ћемо одлучити да ли ћемо ипак доводити појачања, за сада то није план, јер имамо добар састав - рекао је Драгишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана