Tekstilac i Vlasenica odmiču

Darko Pašagić
Tekstilac i Vlasenica odmiču

Banjaluka - Fudbaleri Tekstilca iz Dervente dokazali su da se ne šale i u susretu šestog kola Druge lige Republike Srpske, grupa zapad, savladali su kao gosti Župu Superpetrol iz Milosavaca sa 5:0.

Tako su se iskupili za remi u prošlom kolu kada su na svom terenu igrali neriješeno sa Krupom, 1:1. Poslije petog trijumfa u sezoni izabranici Mitra Lukića stekli su tri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Naprijed iz Banjaluke, koji je poražen na gostovanju kod Laktaša sa 1:4. U ovoj grupi na gostovanju su se radovali u fudbaleri srbačke Sloge, koji su savladali banjalučki BSK sa 3:1. Vrijedne bodove uknjižio je prnjavorski Ljubić, koji je kod kuće pobijedio debitanta Liješće sa ubjedljivih 4:0.

U grupi istok Vlasenica je pokazala snagu i na gostovanju u Brčkom, gdje je pobijedila Lokomotivu sa 1:0. Novom pobjedom, petom u prvenstvu, Vlaseničani su već stekli četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Glasinac 2011, koji je izbio na drugo mjesto poslije trijumfa nad Goricom iz Pučila sa 3:1.

Parovi sedmog kola, koje se igra u subotu i nedjelja, 28. i 29. septembra: grupa zapad: DERVENTA: Tekstilac - BSK, OMARSKA: Omarska - Župa Superpetrol, BANjALUKA: Naprijed - Krupa, DONjA SLATINA: Mladost - Laktaši, ŽERAVICA: Jedinstvo - Gomionica, LIJEŠĆE: Liješće - Ozren, SRBAC: Sloga - Ljubić, grupa istok: VLASENICA: Vlasenica - Famos, BRČKO: Ilićka 01 - Lokomotiva, BRODAC: Jedinstvo - Sloga Junajted, ROGATICA: Mladost - Radnički (K), NEVESINjE: Velež - Proleter (D), PUČILE: Gorica - Mladost (BS), BRČKO: Jedinstvo - Glasinac 2011. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana