Tatranu treća titula i 10.000 evra nagrade

Siniša Kotaraš
Tatranu treća titula i 10.000 evra nagrade

Doboj - Pobjednik 50. izdanja Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona “Doboj 2018” je ekipa Tatrana iz Prešova koja je u finalu, nakon sjajnih 60 minuta, savladala novosadsku Vojvodinu sa 21:17 (12:10).

Slovacima je ovo treći trijumf na jednom od najstarijih turnira ove vrste na svijetu, pa su uz veliki pehar dobili i ček na 10.000 evra, koliko iznosi nagrada za prvo mjesto.

Finale je bilo i najbolja utakmica turnira u kojoj je viđeno mnoštvo lijepih poteza, efektnih pogodaka, ali i sjajnih odbrana. U centru pažnje bila su oba golmana, Igor Čuprina iz Tatrana, te iskusni Svetislav Verkić iz Vojvodine, ali je prvo ime meča, bez imalo sumnje, bio Dominik Krok koji je postigao čak deset pogodaka. Naravno, Slovaci su znali da proslave ovaj uspjeh, a trener Tatrana Slavko Goluža naglasio je da je izuzetno srećan.

- Veoma sam ponosan jer smo uspjeli da tokom cijelog turnira održimo isti, veoma visoki nivo igre, i na kraju budemo i pobjednici. Vojvodina je pokazala da će nam biti težak rival u SEHA ligi, imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, ali smo mi u ovom finalu ipak bili bolji kao kolektiv. Iskreno, radujem se zbog toga što ćemo i naredne godine biti učesnici dobojskog turnira - istakao je hrvatski stručnjak.

I pored poraza u finalu, strateg novosadskih “crveno-bijelih” Boris Rojević nije bio pretjerano neraspoložen.

- Mislim da je u ovom trenutku to bio naš maksimum. Slovaci su dvadesetak dana pre nas počeli sa pripremama i to se na kraju videlo na terenu. Mi smo prvu utakmicu odigrali tek u Doboju, i ako se zna da nam je otišlo čak 11 igrača, a da smo doveli samo četiri pojačanja, onda je jasno i da smo još poprilično neuigrani. Nastavićemo da se spremamo, očekuje nas Super kup Srbije, a onda i SEHA liga. Ne zanosimo se da možemo da pariramo najboljima, ali mislim da kod kuće možemo da sakupimo lep broj bodova - naglasio je Rojević.

Odmah po završetku jubilarne smotre organizatori turnira su počeli da “svode račune”, a jednoglasna konstatacija je da je sve proteklo u najboljem redu. Ujedno, najava gradskih vlasti o skorom početku izgradnje nove sportske dvorane, te obećana pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika stavila ih je pred zadatak da za dvije godine, do kada je planiran završetak radova, pokušaju da obezbijede najkvalitetnije klubove.

- Turnir je, vjerujem, na kraju opravdao sva očekivanja. Tatran je bio blagi favorit i prije početka turnira i zasluženo je na kraju i trijumfovao. Međutim, ono što nas raduje jeste činjenica da tokom cijelog turnira, na svih 16 utakmica, nije zabilježen apsolutno nijedan incident. Posebno je značajno i to da nije bilo nijedne ozbiljnije povrede, tako da medicinska ekipa nije imala potrebe ni za jednom intervencijom - istakao je predsjednik Takmičarske komisije Mladen Dragičević.

Prvi čovjek Organizacionog odbora Enes Suljkanović ponovio je da je veoma zahvalan gradskim i republičkim vlastima.

  • Svi se nadamo da ćemo 52. izdanje turnira, za dvije godine, organizovati u novoj sportskoj dvorani. To će naš turnir dići na jedan mnogo viši nivo i onda ćemo opet biti u prilici da u Doboju vidimo neke od najjačih svjetskih ekipa - poručio je Suljkanovi

*********

Najbolji igrač: Lukaš Urban (Tatran)

Najbolji strijelac: Dominik Krok (Tatran), 27 golova

Najmlađi igrač: Milan Đurđević (Sloga)

Najbolja sedmorka turnira - golman: Svetislav Verkić (Vojvodina), lijevo krilo: Martin Stranovski (Tatran), lijevi bek: Dominik Krok (Tatran), srednji bek: Lukaš Urban (Tatran), desni bek: Bruno Butorac (Tatran), desno krilo: Andrei Mihalčea (Steaua),

pivotmen: Goran Trkulja (Vojvodina).

Rezultati

Utakmica za sedmo mjesto: KIF Kolding - Sloga 24:18

Utakmica za peto mjesto: Koper - Hapoel 22:21

Utakmica za treće mjesto: Steaua - Izviđač 29:23

Finale: Tatran - Vojvodina 21:17

Konačan plasman

1. Tatran

2. Vojvodina

3. Steaua

4. Izviđač

5. Koper

6. Hapoel

7. KIF Kolding

8. Sloga

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana