Татрану трећа титула и 10.000 евра награде

Синиша Котараш
Татрану трећа титула и 10.000 евра награде

Добој - Побједник 50. издања Међународног рукометног ТВ турнира шампиона “Добој 2018” је екипа Татрана из Прешова која је у финалу, након сјајних 60 минута, савладала новосадску Војводину са 21:17 (12:10).

Словацима је ово трећи тријумф на једном од најстаријих турнира ове врсте на свијету, па су уз велики пехар добили и чек на 10.000 евра, колико износи награда за прво мјесто.

Финале је било и најбоља утакмица турнира у којој је виђено мноштво лијепих потеза, ефектних погодака, али и сјајних одбрана. У центру пажње била су оба голмана, Игор Чуприна из Татрана, те искусни Светислав Веркић из Војводине, али је прво име меча, без имало сумње, био Доминик Крок који је постигао чак десет погодака. Наравно, Словаци су знали да прославе овај успјех, а тренер Татрана Славко Голужа нагласио је да је изузетно срећан.

- Веома сам поносан јер смо успјели да током цијелог турнира одржимо исти, веома високи ниво игре, и на крају будемо и побједници. Војводина је показала да ће нам бити тежак ривал у СЕХА лиги, имају неколико сјајних појединаца, али смо ми у овом финалу ипак били бољи као колектив. Искрено, радујем се због тога што ћемо и наредне године бити учесници добојског турнира - истакао је хрватски стручњак.

И поред пораза у финалу, стратег новосадских “црвено-бијелих” Борис Ројевић није био претјерано нерасположен.

- Мислим да је у овом тренутку то био наш максимум. Словаци су двадесетак дана пре нас почели са припремама и то се на крају видело на терену. Ми смо прву утакмицу одиграли тек у Добоју, и ако се зна да нам је отишло чак 11 играча, а да смо довели само четири појачања, онда је јасно и да смо још поприлично неуиграни. Наставићемо да се спремамо, очекује нас Супер куп Србије, а онда и СЕХА лига. Не заносимо се да можемо да парирамо најбољима, али мислим да код куће можемо да сакупимо леп број бодова - нагласио је Ројевић.

Одмах по завршетку јубиларне смотре организатори турнира су почели да “своде рачуне”, а једногласна констатација је да је све протекло у најбољем реду. Уједно, најава градских власти о скором почетку изградње нове спортске дворане, те обећана помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика ставила их је пред задатак да за двије године, до када је планиран завршетак радова, покушају да обезбиједе најквалитетније клубове.

- Турнир је, вјерујем, на крају оправдао сва очекивања. Татран је био благи фаворит и прије почетка турнира и заслужено је на крају и тријумфовао. Међутим, оно што нас радује јесте чињеница да током цијелог турнира, на свих 16 утакмица, није забиљежен апсолутно ниједан инцидент. Посебно је значајно и то да није било ниједне озбиљније повреде, тако да медицинска екипа није имала потребе ни за једном интервенцијом - истакао је предсједник Такмичарске комисије Младен Драгичевић.

Први човјек Организационог одбора Енес Суљкановић поновио је да је веома захвалан градским и републичким властима.

  • Сви се надамо да ћемо 52. издање турнира, за двије године, организовати у новој спортској дворани. То ће наш турнир дићи на један много виши ниво и онда ћемо опет бити у прилици да у Добоју видимо неке од најјачих свјетских екипа - поручио је Суљканови

*********

Најбољи играч: Лукаш Урбан (Татран)

Најбољи стријелац: Доминик Крок (Татран), 27 голова

Најмлађи играч: Милан Ђурђевић (Слога)

Најбоља седморка турнира - голман: Светислав Веркић (Војводина), лијево крило: Мартин Страновски (Татран), лијеви бек: Доминик Крок (Татран), средњи бек: Лукаш Урбан (Татран), десни бек: Бруно Буторац (Татран), десно крило: Андреи Михалчеа (Стеауа),

пивотмен: Горан Тркуља (Војводина).

Резултати

Утакмица за седмо мјесто: КИФ Колдинг - Слога 24:18

Утакмица за пето мјесто: Копер - Хапоел 22:21

Утакмица за треће мјесто: Стеауа - Извиђач 29:23

Финале: Татран - Војводина 21:17

Коначан пласман

1. Татран

2. Војводина

3. Стеауа

4. Извиђач

5. Копер

6. Хапоел

7. КИФ Колдинг

8. Слога

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана