Tatjana Đekanović prva Teslićanka na Olimpijskim igrama

Milan Zubović
Tatjana Đekanović prva Teslićanka na Olimpijskim igrama

Teslić - Članica Streljačkog kluba Geofon iz Teslića Tatjana Đekanović dobila je poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ove godine.

Ona će biti šesta predstavnica iz BiH koja će učestvovati na najvećem planetarnom sportskom događaju, a da će putovati za Brazil saznala je nakon poziva iz "Glasa Srpske".

- Ne mogu da vjerujem! Zaista sam presrećna jer se ovakva prilika ne dobija svaki dan. Teško da mogu izabrati riječi kojima bih opisala svoju sreću u ovom trenutku - izjavila je Đekanovićeva.

Ona će tako postati prva Teslićanka koja će nastupiti na Igrama, a najavila je da će dobijanje poziva prvo proslaviti sa svojim najbližima.

- Sa prijateljima ću proslaviti to što idem u Rio na Olimpijske igre. Svi oni zaslužuju da im zahvalim što su me podržavali i pomagali tokom svih godina kada smo se na različite načine dovijali kako da odemo na takmičenja u inostranstvu - kazala je Đekanovićeva.

Odmah poslije slavlja planira da pojača intenzitet treninga i da što spremnije dočeka takmičenje.

- Ovaj poziv je najveća stvar u mojoj sportskoj karijeri i kruna dosadašnjeg rada. Nije mala stvar otići na Igre, ali neću sebi da stvaram pritisak i opterećujem se plasmanom. Ipak, to ne znači da ću otputovati nespremna. Otići ću na kvalitetne pripreme da što spremnija odem u Rio, ali sad je još rano govoriti o nekim rezultatima i plasmanu na kraju takmičenja jer treba mnogo stvari da se poklopi. Očekujem da oborim lični rekord i to bi mi bila satisfakcija - dodala je Đekanovićeva.

Streljaštvom se bavi od šestog razreda osnovne škole i prošla je sve uzrasne kategorije Geofona. Drži seniorski i juniorski rekord BiH u gađanju vazdušnom puškom.

- Streljaštvo mi je u krvi i taj sport me mnogo privlači. Moj san je uvijek bio da odem na Olimpijske igre i sav moj trud, rad i odricanje tokom svih godina sada su se isplatili. Nevjerovatno sam srećna zbog toga što ću biti dio najvećeg događaja na svijetu gdje će se okupiti najveće zvijezde iz svih sportova, a i ja ću sa njima biti dio toga - istakla je Đekanovićeva.

Prvo međunarodno takmičenje koje je očekuje je Svjetski kup u Minhenu. Nakon dobijanja pozivnice može se očekivati da neće imati problema sa osiguravanjem finansijskih sredstava za taj put.

- Imamo finansijskih problema i svaki odlazak na takmičenja u inostranstvo za nas je bio velika stvar jer nismo uspijevali da skupimo novac za osnovne potrebe. Nadam se da će poslije ovoga biti više finansija za streljaštvo - zaključila je Đekanovićeva.

Takmičari

Ekspediciju BiH u Rio de Žanieru za sada čine atletičari Lusija Kimani, Amel Tuka, Hamza Alić, Mesud Pezer i Kemal Mešić. Očekuje se plasman tenisera Damira Džumhura i džudistkinje Larise Cerić na OI sa A normom, kao i poziv za dva plivača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana