Tanja Karišik-Košarac, biatlonka za Glas Srpske: Trećim Igrama se radujem kao i prvim

Danijel Radujković
Tanja Karišik-Košarac, biatlonka za Glas Srpske: Trećim Igrama se radujem kao i prvim

Istočno Sarajevo - Pojaviti se jednom na Olimpijskim igrama je velika stvar za svakog sportistu, a biatlonka iz Istočnog Sarajeva Tanja Karišik-Košarac (26) uskoro će se moći pohvaliti da je tri puta bila učesnik na najvećoj sportskoj smotri, što ne može mnogo ljudi.

Nakon Vankuvera 2010. i Sočija četiri godine kasnije Tanja će od 9. do 25. februara 2018. biti u južnokorejskom Pjongčangu, gdje će se boriti protiv najboljih takmičara svijeta u zimskim sportovima. Iako je već iskusna na Igrama, ona se sa istim entuzijazmom raduje novim izazovima.

- Svakako da nije lako plasirati se po treći put, ali uspjela sam. Sve Igre su posebne za sebe, svakim se iznova radujem kao da su prve i na svakima se podjednako trudim, ako ne i više. Sada imam neko iskustvo koje ranije nisam imala, što će mi sigurno pomoći. Olimpijske igre su same po sebi najveći događaj za svakog sportistu i jedva čekam da počnu, mnogo se radujem novom učešću - rekla je Karišik-Košarac.

Ako ne bude promjena ona bi u Južnoj Koreji trebalo da nastupa u biatlonu sprint na 7,5 kilometra (dva gađanja) i individual 15 kilometra (četiri gađanja), kao i skijaškom trčanje na deset kilometra slobodnim stilom.

- Svake godine i u svakoj novoj sezoni imam više iskustva što koristim da budem bolja. Trudim se da naučim nešto novo, da pratim druge takmičarke i da pokupim nove stvari od njih. Nadam se da ću učestvovati u obje discipline, trčanju i biatlonu, u Pojngčangu, ali sve ću znati oko 20. januara. Nastupati u obje trke nije lako, jer su dva razdvojena sporta i nalaze se na dvije različite strane. Ulažem velike napore da stignem sve, ali svakako da je biatlon moja omiljena disciplina - dodala je Tanja.

Dobru uvertiru pred Igre imaće na Evropskom prvenstvu koje je na programu krajem januara u Italiji. Zbog zapaženih nastupa u IBU kupu ima razloga da se nada dobrim rezultatima na oba velika takmičenjima.

- Početkom novembra otišla sam u Švedsku i obavila dio priprema, a od sredine tog mjeseca krenule su i trke. Bila sam u Norveškoj, Švajcarskoj i Austriji. Izuzetno sam zadovoljna trenutnom trkačkom formom, a što se tiče pucanja bilo je nekad bolje, nekad lošije, ali sve u svemu, kada se sve sabere, zadovoljna sam. Sada sam kod kuće do 3. januara i onda nastavljam sa takmičenjima. Imaju dva IBU kupa, pa onda Evropsko prvenstvo i onda dolaze Olimpijske igre. Ne bih tačno ništa unaprijed govorila, ali se nadam nekom boljem rezultatu. Forma je sad dobra i nadam se da ću je održati. Želim da dam svoj maksimum, zavisiće dosta od gađanja, nikada se ne zna - zaključila je Karišik-Košarac.

Ona i ostatak delegacije BiH, koju bi trebalo da čini petnaestak ljudi, put Pjongčanga krenuće 4. februara naredne godine da bi imali nekoliko dana da se priviknu na nove uslove i vremensku zonu.

BiH sa pet takmičara

Pored Tanje Karišik-Košarac od takmičara iz BiH na Olimpijskim igrama u Pjongčangu učestvovaće još sigurno četvoro sportista. U alpskom sijanju takmičiće se Igor Laikert, Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija, dok će se Mladen Plakalović oprobati u skijaškom trčanju. Šanse da odu u Južnu Koreju imaju još Sanja Kusmuk i Edin Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana