Svjetski prvak u džudu Nemanja Majdov u posjeti RK Borac m:tel: Vjerovao sam i kad su me svi otpisali

Dušan Repija
Svjetski prvak u džudu Nemanja Majdov u posjeti RK Borac m:tel: Vjerovao sam i kad su me svi otpisali

Banjaluka - Svjetski šampion u džudu Nemanja Majdov juče je bio gost Rukometnog kluba Borac m:tel i još jednom sa javnošću podijelio sve što je njegovoj porodici i njemu stajalo na putu titule u koju su samo rijetki vjerovali.

Odricanje, povrede, te novčana podrška institucija koja nikako nije bila dovoljna za kovanje zlata u Budimpešti, sada su valjda prošlost za momka koji je spartanskim životom, ogromnim samopouzdanjem i podrškom najbližih uspio da uradi nešto što nikom sa ovih prostora nije pošlo za rukom. Džudo je sport koji trenira 27 miliona na planeti, Majdov je u Mađarskoj bio bolji od 77 šampiona svojih država i donio zlato u Istočno Sarajevo.

- Nisam posustao ni kada su skoro svi digli ruke od mene. Desilo se to 2014. godine kada sam pokidao ligamente koljena i kada je devet od deset oktobra reklo da je moja karijera završena. Na sreću, sreli smo doktora Aleksandra Jakovljevića, koji je konsultovao najbolje najveće svjetske stručnjake i napravio čudo. Čak ni tada nisam sumnjao u uspjeh, imao sam čeličnu volju, a kada je tako snovi moraju da se ispune - rekao je Majdov.

Zajedno sa bratom Stefanom i ocem Ljubišom koji im je ujedno i trener cijeli život posvetili su džudu. Toliko je vjerovao u njih da je podigao kredit od 150.000 maraka i napravio salu za treninge. Taj novac još nije vratio, ali je u njegovu kuću došlo svjetsko zlato.

- Nadam se da će ovaj uspjeh preokrenuti svijest onih koji odlučuju i da ćemo sisteme u sportu rješavati sistemski. Samo deset ili dvadeset feninga od svake provizije u bankama bilo bi dovoljno za finansiranje vrhunskog sporta, naročito pojedinačnog. Velika hvala Ministarstvu porodice, omladine i sporta koje pomaže, predsjedniku Republike Srpske i lokalnoj zajednici, ali to jednostavno nije dovoljno da neko napravi iskorak i da osvajamo svjetske i olimpijske medalje - rekao je Ljubiša Majdov.

Direktor Borca m:tel, evropskog i svjetskog šampiona naglasio je d amu je velika čast što je porodica šampion posjetila klupske prostorije, a ujedno je svjetskom džudo šampionu poklonio dres sa brojem jedan i prezimenom.

Mentalna snaga

Doktor Aleksandar Jakovljević u karijeri je radio sa mnogo sportista, ali kaže da nikada u životu nije sreo nekog kao što je Nemanja.

- Jednom me je zvao skoro u ponoć i rekao da mora da dođe na tretman. Rekao sam mu da može ujutru, ali je on odgovorio da do 13 časova mora biti u Istočnom Sarajevu na svadbi. Sjeo je u automobil, došao u pet-šest ujutru, do osam smo sve završili, a on stigao na svadbu. Drugi bi odgodili pregled za sutra ili prekosutra, ali ne i Nemanja. Takva glava ne postoji u sportu - rekao je Jakovljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana