Svjetska džudo elita na kampu u Trebinju

Ratomir Mijanović
Svjetska džudo elita na kampu u Trebinju

Trebinje - Učesnici 22. džudo kampa u Trebinju počeli su sa prvim treninzima, a u narednih nekoliko dana više od 300 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Holandije, Republike Srpske i FBiH imaće zaista od koga da nauče.

U najjužniji grad Srpske stigla su eminentna imena ovog sporta, a najveće među njima svakako je aktuelni šampion Evrope iz Srbije Aleksandar Kukolj. Osim evropskog zlata, iza Kukolja je vrlo uspješna sezona u kojoj je osvojio gran pri turnire u Tokiju i Abu Dabiju.

- Ovo mi nije prvi put da dolazim na kamp. Uslovi su odlični, atmosfera je veoma lepa i ovde je mnogo dragih ljudi koje poznajem. Uspeo sam da uklopim dolazak u Trebinje u zgusnut kalendar, tako da ću pored rada sa džudistima vreme iskoristiti da se što bolje pripremim za Svetsko prvenstvo koje se u septembru održava u Budimpešti. Trenutno sam u punom treningu i nadam se da će sve ispasti kako treba. Za vrhunske rezultate potrebno je mnogo rada i discipline, ali za mene džudo nije odricanje već način života. To je poruka koju prenosim i svim učesnicima kampa - rekao je Kukolj.

Jedan od instruktora je i najbolja džudistkinja BiH Larisa Cerić.

- Uvijek mi je drago kada dođem u Trebinje, kamp je sve bolji. Ove godine na okupu je džudo elita regiona. Svaka čast organizatorima, koji su napravili najbolji kamp u BiH - rekla je osvajačica evropskog i svjetskog prvenstva.

Prisustvo nekih od najboljih džudista svijeta mnogo znači za sve takmičare, pogotovo za reprezentativce Republike Srpske.

- Sami gosti ovog kampa govore o kvalitetu priprema. Ovo je idealna prilika za dobre pripreme pred svjetsko i balkansko prvenstvo - naveo je selektor reprezentacije RS Mitar Mrdić, dodajući da će tokom kampa biti održano i polaganje za pojaseve.

Pored Kukolja i Cerićeve, na kampu u Trebinju je i Crnogorac Srđan Mrvaljević, koji je svjetski vicešampion i trostruki učesnik Olimpijskih igara.

Džudo kamp zajedničkim snagama organizuju Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Džudo savez RS, Gradska uprava Trebinje i Džudo klub Leotar, a sve se odvija u okviru "Ljetne škole sporta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana