Свечано отворен “Добој опен 2019”

Срна
Свечано отворен “Добој опен 2019”

Добој - Градоначелник Добоја Борис Јеринић вечерас је свечано отворио тениски ИТФ фјучерс турнир “Добој опен 2019”, чији је наградни фонд 25.000 долара.

Јеринић је истакао да је овај турнир један од најзначајнијих спортских догађаја у граду и да Тенски клуб Добој, као најорганизованији, заслужује подршку Градске управе у организовању овакве манифестације.

Супервизор Турнира Владимир Ерг оцијенио је квалитетним овогодишњи турнир “Добој опен” и додао да већи наградни фонд привлачи и боље пласиране играче.

Ерг је рекао да су терени припремљени за наставак мечева из главне групе.

Представник Тениског клуба Добој Миодраг Марковић рекао је да је овогодишњу турнир један од најјачих до сада.

“Према новим пропозицијама Међународне тениске федерације, само финалисти освајају бодове. Побједнику ће припасти три АТП бода и 3.600 долара, а другопласираном један бод и 2.120 долара”, рекао је Марковић.

Он је навео да су данас завршени квалификациони мечеви у којима су учествовала 32 такмичара, од којих четири најбоља пролазе у главну групу од 32 такмичара.

Мечеви главног турнира почели су већ данас, за суботу, 18. мај, предвиђено је финале дублова, а за недјељу, 19. мај, финале у синглу.

Носилац главне групе је Игор Сислинг из Холандије, као 424. играч свијета.

Марковић је навео да је задовољан одзивом на турнир јер осим такмичара из земаља региона учествују и тенисери из Русије, Јапана, Аргентине, САД, Перуа, Бразила.

Добојски ИТФ фјучерс је на листи манифестација од посебног значаја за Републику Српску, а у Добоју је, осим рукометног ТВ турнира шампиона, једна од најзначајнијих манифестација у току године.

Француски тенисер Мануел Жинар побиједио је на 12. ИТФ фјучерс турниру “Добој опен 2018”.

Генерални спонзор турнира је Влада Републике Српске, а покровитељ град Добој.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана