Superkup ABA lige danas počinje u Baru: Mega zagrijavanje za novu sezonu

Milan Zubović
Superkup ABA lige danas počinje u Baru: Mega zagrijavanje za novu sezonu

Bar - Prvu zvaničnu utakmicu ove sezone košarkaši Igokee odigraće danas od 16.45 časova na Superkupu ABA lige u Baru.

Protivnik izabranicima trenera Dragana Bajića na premijernom izdanju turnira koji će poslužiti kao uvertira za novu sezonu regionalnog takmičenja biće Mega Bemaks. Ekipa iz Aleksandrovca odigrala je četiri kontrolna meča u kojima je ostvarila polovična uspjeh. Prvo je pobijedila sarajevske klubove Spars i Bosnu Rojal da bi potom bila poražena od Partizana i Cedevite. Ekipa iz Sremske Mitrovice veliki je dužnik Igokei, jer ih je dobila oba puta prošle sezone.

- Nestrpljivi smo i jedva čekamo da počne nova sezona. Nama je najbitnije da smo zdravi dok nam ne manjka motiva na Superkupu. Mega je ekipa koja godinama radi isti posao. Okrenuti su mladim igračima na koje se oslanja trener Dejan Milojević. Uz mnoštvo mladih imaju nekoliko iskusnijih i tu mislim na Stefana Sinoveca te Predraga Samardžiskog - izjavio je kapiten Igokee Vuk Radivojević.

Vjeruje da će ekipa imati mnogo koristi od predstojećeg nastupa.

- Znam da nas čeka težak meč, jer nijedno odmeravanje snaga sa Megom nikada nije bilo lako. Susret će nam dobro doći u ovom trenutku pošto ćemo videti koliko smo napredovali kao ekipa tokom priprema. Naši novi igrači se dobro uklapaju, ali su im potrebni mečevi, jer se u takmičarskom utakmicama vide svi nedostaci. Na Superkupu ćemo videti šta su drugi klubovi uradili u pripremnom periodu - rekao je Radivojević.

Parovi i raspored

Prvi meč na Superkupu danas će odigrati Cedevita i FMP od 14.30 časova, potom je na rasporedu susret Igokee i Mege, dok će od 19 časova igrati Budućnost i Cibona, a od 21.15 domaćin Mornar i Partizan. Polufinala su na rasporedu u petak od 18.45 i 21, a finale u subotu od 21 čas. Zbog ranije preuzetih obaveza na Heraklion turniru neće nastupiti šampion ABA lige Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana