Стручни штаб Крупе одлучио о прекобројнима: Трио хвата форму у другим клубовима

Дарко Пашагић
Стручни штаб Крупе одлучио о прекобројнима: Трио хвата форму у другим клубовима

Бањалука - Обрен Цвијановић, Стојан Максимовић и Дејан Гаврић неће носити дрес Крупе у другом дијелу сезоне, јер ће наступати на позајмици у неком другом клубу.

Одлучио је ово стручни штаб Крупе на челу са Слободаном Старчевићем. Њих тројица нису имали много прилике да се докажу у првих 18 кола, па је Старчевић процијенио да је за њихов развој корисније да шест мјесеци проведу у клубу у којем ће редовно добијати шансу.

- Пазићемо да то буду клубови у којима ће се они моћи доказати и већ од наредне јесени бити поновно у конкуренцији за први тим Крупе. Глупо би било да буду са нама, а сигурно је да у редовима неког прволигаша могу постићи пуно - нагласио је Старчевић.

Неколико млађих играча остаће на окупу још данас и сутра, а онда ће и званично за фудбалере и стручни штаб Крупе почети зимски одмор.

- Хтјели смо да се увјеримо у могућности неколико млађих играча и зато смо са њима наставили да радимо још седам дана. Искуснији играчи су већ добили вољно и одмараће се практично само до 18. децембра, када ће морати почети радити по индивидуалним програмима. Прозивка је заказана за 11. јануар и до тада би требало да буде потпуно искристалисана ситуација са евентуалним одласцима из клуба. Као што је познато Елвир Кољић, Ајдин Реџић, Александар Вукотић, Ирфан Јашаревић и Никола Дујаковић на мети су бројних клубова, и у случају да неко од њих оде мораћемо се дати у потрагу за појачањима. У случају да не буде ништа од одлазака, највјероватније да ћемо на прољеће играти у истом саставу - наставио је Старчевић.

Познат је и план припрема за прољећни дио првенства. Послије прозивке, играчи ће обавити љекарске прегледе, а биће подвргнути и тестовима физичке спреме.

- Дан касније идемо на четрнаестодневне припреме у иностранство. У оптицају су три понуде Македонија, Турска и Хрватска и у наредним данима пашће одлука о томе, а важно је истаћи да гдје год будемо били одиграћемо пет утакмица. По повратку ћемо наставити са тренинзима и одиграти "генералку". Сигуран сам да ћемо потпуно спремно дочекати сусрет 19. кола у коме смо домаћини Жељезничару - додао је Старчевић. 

Николић

Уз тројицу прекобројних који ће ићи на позајмицу члан Крупе више није голман Милорад Николић. Управа клуба са њим споразумно је раскинула сарадњу, а разлог су проблеми породичне природе, које има Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана