Стријелац побједоносног гола за Борац против Витеза бар за сада не иде у Малезију

Дарко Пашагић
Стријелац побједоносног гола за Борац против Витеза бар за сада не иде у Малезију

Бањалука - Фудбалери Борца голом Горана Галешића у четвртом минуту из пенала савладали су у петом колу Премијер лиге БиХ Витез са 1:0.

Трећа побједа у првенству, прва послије два пораза донијела је мир на Градски стадион, а стријелац поготка за Бањалучане још више је поправио атмосферу у "Великану из Платонове", јер је за "Глас Српске" потврдио да од његовог одласка у Малезију бар за сада неће бити ништа.

- Откуда вам та информација - запитао се Галешић кроз осмијех, а онда ипак признао да је било контаката са једним клубом из ове земље.

- Била је конкретна понуда да промијеним средину, али било би превише неозбиљно са моје стране да послије само неколико утакмица напустим Борац. Имам уговор са "црвено-плавима" до 30. јуна 2018, а о евентуалном одласку можда ћу размишљати на зиму - нагласио је Галешић.

Дуел са Витезом за Бањалучане није добро почео, јер је већ у другом минуту Јосип Шантић био сам пред голманом Асмиром Авдукићем, али је искусни чувар мреже сјајно интервенисао. Само два минута касније досуђен је пенал за домаћина. Голман Витеза Емир Ћутахија срушио је Махира Карића, а потом је Галешић погодио за 1:0.

- Тешко је објаснити зашто је тако, али опет смо лоше отворили утакмицу. Једноставно нам се дешава да у грчу уђемо у меч. Срећом, овог пута смо брзо постигли гол. Послије тога имали смо неколико стварно изгледних прилика, али једноставно нас неће гол. И зато умјесто да имамо сигурно вођство и мирно сусрет приведемо крају, дозволимо да у финишу страхујемо за побједу. Ипак, све је добро испало - наставио је Галешић.

Бањалучани ће и у шестом колу бити домаћин, а на Градски стадион у недјељу од 20 часова стиже Сарајево, које је у првих пет кола доживјело чак три пораза и има само четири бода на свом конту.

- Морамо бити опрезни против Сарајева, јер нам у госте стиже рањени лав. Тим са "Кошева" није на почетку првенства показао још ништа и само је питање тренутка када ће "експлодирати" и почети да побјеђује. Међутим, ако будемо максимално ангажовано одиграли овај сусрет, не треба да страхујемо за коначан исход - додао је Галешић.

Тренер Бањалучана Жељко Врањеш био је задовољан освајањем три бода.

- Нисмо баш блистали, али најважније је да смо побиједили. Знао сам да нас чека тежак сусрет, јер Витез није екипа за потцјењивање, иако нису најбоље отворили првенство. Ипак, све је добро испало и окрећемо се Сарајево. Поштујемо тим са "Кошева", али никоме на Градском стадиону нећемо препустити улогу фаворита - рекао је Врањеш.

Премијер лига

1. Жељезничар    5        4        0        1        8:4     12

2. Зрињски 5        4        0        1        7:3     12

3. Младост 5        3        1        1        6:5     10

4. Радник   5        3        1        1        6:5     10

5. Ш. Бријег        5        3        0        2        10:4   9

6. Борац     5        3        0        2        5:3     9

7. Крупа     5        1        3        1        2:2     6

8. ГОШК    5        2        0        3        5:8     6

9. Сарајево 5        1        1        3        4:5     4

10. Слобода        5        1        1        3        1:5     4

11. Челик   5        1        0        4        3:9     3

12. Витез    5        0        1        4        1:5     1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана