Стокић јунак црвено-плавих

Дарко Пашагић
Стокић јунак црвено-плавих

Бањалука - Поготком Јоце Стокића у 73. минуту фудбалери Борца су у дебију кола савладали Жељезничар. Нападач Бањалучана одлично је реаговао послије центаршута Срђана Бечелића, у паду ухватио лопту и савладао немоћног Маријана Антоловића.

Овом побједом Бањалучани су наставили низ одличних резултата. Уписали су четврту узастопну побједу и избили на пето мјесто табеле, а истовремено прекинули серију Жељезничара од пет узастопних побједа. Најављивао је тренер "црвено-плавих" Винко Мариновић да је ова утакмица утакмица истине за његове фудбалере и судећи према оном што су они показали ова екипа може равноправно да се носи са свим ривалима у лиги.

Почетак је био прилично опрезан са обје стране.  У таквој игри није било превише правих прилика, али вриједи истаћи неколико ситуација на обје стране. Борац запријетио у 6. минуту, Александар Субић је убацио лопту са лијеве стране, на другој стативи највиши био Петар Илић, али је лоше захватио лопту која је отишла поред гола.

У 12. минуту прва од двије изгледне шансе за госте. Ријад Бајић је упослио Хуана Мануела Вареу, који је шутирао са 11 метара, али је Асмир Авдукић био на висини задатка. Бивши репрезентативац БиХ одлично је интервенисао и у 22. минуту када је зауставио шут Неде Турковића. У 25. Милош Жеравица је покушао шутом са дистанце, а лопта је отишла преко гола. Највећу шансу домаћи су имали у 31. минуту. Послије дуге акције Јоцо Стокић је главом упослио Петра Илића, који је избјегао офсајд замку, одлично "ухватио" волеј, али је Антоловић одлично реаговао и одбранио његов шут.

Првих двадесетак минута наставка протекло је без узбуђења, а онда је Милош Жеравица шутом из даљине најавио буђење домаћих. Услиједио је побједнички гол Стокића, послије којег је Жељезничар преузео иницијативу. Покушавали су да дођу до изједначења, најбољу прилику имао је Томислав Томић, али је лопту послао преко гола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана