Стојићева јача и од лома руке

Данијел Радујковић
Стојићева јача и од лома руке

Бањалука - Златне медаље са првенстава Републике Српске, БиХ и Балкана у власништву су младе каратисткиње Енергије из Бањалуке Анђеле Стојић (11) која ове сезоне реда само успјехе.

Анђела је велики таленат показала већ у првој такмичарској години у којој је успјела да освоји три велике титуле. Овај резултат је још већи када се узме у обзир да је паузирала четири мјесеца због лома руке. То је није спријечило да настави са тренинзима.

- Вратила сам се након паузе, тренирала стално и успјела освојити бројне медаље. Поред титула на првенствима РС, БиХ и Балкана има још много златних медаља са турнира из региона. Мислим да имам 25 златних и двије бронзане. Јако сам задовољна. Пуно сам напредовала откако сам прије двије године дошла у Енергију, упорно радим свако вече, а тренери раде одлично са нама - казала је Стојићева.

Поред успјеха на татамију, она не запоставља школу, гдје је одличан ученик. По природи је веома упорна, а нови велики изазов имаће на Свјетском купу за младе од 10 до 21 године у Умагу, гдје ће се опробати против најбољих такмичара из цијелог свијета. У Хрватску путује у понедјељак гдје ће прво учествовати на тренинг кампу, док је наредног викенда очекује такмичење које је квалификационо за Олимпијске игре младих у Буенос Ајресу идуће године.

- Након освојених медаља имам још већу мотивацију да тренирам. У Умагу ће бити много добрих такмичара и свјетски признатих каратиста и радује ме учешће на том кампу. Највише идем због тога, а медаља са такмичења ако буде, добродошла је. Спремна сам за све изазове - додала је Анђела.

Поповић: Велики таленат

Да је Анђела Стојић један од највећих талената у радионици Карате клуба Енергија потврђују и ријечи тренера Бориса Поповића.

- Анђела је врло талентовано и врло упорно дијете. Већ у првој такмичарској години показала је да има огроман потенцијал, а ми у клубу ћемо јој помоћи да што више напредује - истакао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана