Стигао Гагула, отишао Рашевић

Дубравко Цураћ
Стигао Гагула, отишао Рашевић

БAЊA ЛУКA - Синиша Гагула у сљедећих годину дана носиће дрес бањолучког Борца. Бивши фудбалер грчког ОФИ-ја нашао је заједнички језик са Управом "црвено-плавих" и након седмодневних преговора прихватио понуђене услове.

- Срећан сам што сам поново у Борцу. Надам се да ће наша сарадња бити успјешна и сигурно да ћу дати све од себе да оправдам указано повјерење. Aмбиције клуба су ми потпуно јасне и вјерујем да ова екипа може да направи корак више у односу на претходну сезону - рекао је Гагула, треће појачање Бањолучана. Раније су стигли Леонид Ћорић и Душко Сакан.

На другој страни Дејан Рашевић придружио се Бојану Пузигаћи, Миодрагу Бабићу, Зорану Декету, Николи Коларову и Мирославу Рикановићу, који су напустили екипу са Градског стадиона.

- Дуго сам се ломио и моја жеља је била да останем у Борцу, али нисам могао да прихватим понуђене услове. Мој нови клуб биће требињски Леотар и заиста сам задовољан што ћу каријеру наставити на "Полицама" - истакао је Рашевић.

Везиста Миодраг Бабић сигурно неће остати на Градском стадиону, али још увијек није познато гдје ће наставити каријеру.

- Оно што је извјесно је да у Борцу нећу остати. Одлазим сигурно, али за дан или два дефинитивно ће бити познато моје ново одредиште. Имам неколико понуда, а мој превасходни циљ је да играм Премијер лигу БиХ - рекао је Бабић.

Међу првима овог љета "црвено-плави" табор напустио је високи центарфор Мирослав Рикановић, који се налази у иностранству.

- Дрес Борца мењам с другим, али још нисам ништа договорио. Пре свега волео бих да пронађем заједнички језик с људима из клуба у вези са одређеним дуговањима према мени. Не желим да уцењујем клуб ни да тужим Борац, односно да му правим неприлике. Спреман сам нешто и да опростим, али само да постигнемо договор - рекао је Рикановић.

Голман и нападач

Према ријечима директора Борца Дамира Шпице, у сљедећих неколико дана овај клуб требало би да буде појачан голманом и нападачем.

- Одласком Рашевића и Рикановића остали смо дефицитарни на позицији нападача и тренутно преговарамо са неколико фудбалера, који би могли да појачају конкуренцију на тој позицији. До одласка на Златибор то би требало да буде ријешено, као и ангажовање још једног голмана - нагласио је Шпица. 

Борац шампион

Пионири Борца нови су прваци БиХ. Изабраници Стојана Малбашића у финалом сусрету савладали су јуче сарајевски Жељезничар са 2:1, а поготке за наде "црвено-плавих" постигли су Ожеговић и Ивановић.

Треће мјесто освојили су млади фудбалери бијељинског Радника који су побиједили вршњаке Славије из Источног Сарајева са 3:0. Дан раније одиграни су полуфинални мечеви у којима је Борац био бољи од Радника (4:0), док је Славија поражена од Жељезничара са 1:6.

Завршница пионирског шампионата играна је на стадиону "Грбавица".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана