Stefan Miljković posljednje pojačanje Borac m:tela: Daćemo sve od sebe za trofeje

Dušan Repija
Stefan Miljković posljednje pojačanje Borac m:tela: Daćemo sve od sebe za trofeje

Banjaluka - Posljednje pojačanje Borac m:tela u ovom prelaznom roku je Stefan Miljković koji je juče i zvanično stavio paraf na jednogodišnji ugovor, a prethodno već pokazao kvalitet u pripremnim utakmicama.

Lijevi bek imao je prilično neobičan put jer je poslije Radničkog iz Kragujevca karijeru gradio u Turskoj, a spletom okolnosti stigao je čak i do dresa nacionalnog tima Libana. Kako je nakupio prilično veliko internacionalno iskustvo, od njega se očekuje veliki doprinos u sezoni koja počinje za desetak dana.

- Sve što sam do sada video u Borcu me je oduševilo. Mnogo toga sam saznao i od mog prijatelja, a bivšeg igrača Borca Milana Đukića i za sada je sve pozitivno. Dobro sam se uklopio, polako hvatamo ritam i verujem da je pred nama dobra sezona - rekao je Miljković.

Kako je već dugo van Srbije, prilike u BiH skoro da ne poznaje, ali zna koje su obaveze Borca pred svaku sezonu.

- Iskreno, ne poznajem konkurenciju, ali ovo što sam video, mislim da imamo prilično dobru ekipu i da ćemo juriti trofeje. Da li ćemo uspeti, ne znam, ali znam da ćemo dati sve od sebe, jer ime i istorija kluba to nalažu. Bitno je da nas zaobiđu povrede i da što spremniji dočekamo start prvenstva - rekao je Miljković.

Na turniru u Beogradu, koji su u konkurenciji Crvene zvezde, Voždovca i Dinama iz Pančeva osvojili “crveno-plavi”, Miljković je proglašen za najboljeg igrača. Iako ima 28 godina, spada u red najiskusnijih izuzimajući veterane Bojana Ljubišića i Dejana Unčanina.

- Mislim da će mi stečeno iskustvo iz inostranstva koristiti da se što brže i lakše uklopim. Naša ekipa je vrlo mlada, imamo kvalitet i veliku želju, a za koliko će to na kraju biti dovoljno, ostaje da se vidi. Nadamo se najboljem - zaključio je Miljković.

Sloga i Konjuh

Do početka prvenstva (22. septembar) Banjalučani neće moći da se pripremaju u dvorani “Borik” u kojoj se odvijaju druge aktivnosti. Zbog toga treniraju jednom dnevno u sali OŠ “Borisav Stanković” te u Čelincu, a drugi trening najčešće obavljaju u teretani.

- Nadam se da nas to neće previše poremetiti iako u jednom dijelu sigurno hoće. U toku ove sedmice trebalo bi da odigramo kontrolnu utakmicu sa Slogom iz Doboja, a posljednji test imaćemo u subotu u Živinicama protiv Konjuha - rekao je trener Bojan Unčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana