Stariji brat prejak za igose

Milan Zubović
Stariji brat prejak za igose

Beograd - Iznenađenje se nije desilo i košarkaši Igokee morali su da pruže ruku igračima Partizana nakon poraza (65:74) u meču 19. kola Jadranske lige.

"Mlađi brat" pružio je dobar otpor "starijem bratu", ali nije uspio da prekine crni niz i upisao je peti poraz zaredom u regionalnom takmičenju. Razliku koju su Beograđani stvorili u prvoj četvrtini znalački su čuvali do kraja meča ne dozvolivši gostima da im ozbiljnije zaprijete. "Crno-bijeli" su upisali šestu uzastopnu pobjedu i ostali u trci sa Cedevitom za treće mjesto na tabeli.

- Partizan je opravdao ulogu favorita, ali mi nismo bili satjerani uza zid. Tražimo svoju igru, imamo zadatke i želimo da je dovedemo na nivo koji će nam biti potreban za period koji dolazi, a to je prvenstvo BiH kroz koje stičemo pravo da igramo u ABA ligi. Ova godina je konsolidacija tima dok me raduje povratak Marka Čakarevića koji može da pokrije dvije pozicije. Zna da igra i mnogo će nam značiti u narednom periodu. Nakon dva mjeseca u klubu prvi put vidim reakciju ekipe i zadovoljan sam - izjavio je trener Igokee Željko Lukajić.

Kapiten ekipe iz Aleksandrovca Branko Jorović istakao je da je njegova ekipa i pored poraza pokazala napredak u igri.

- Čestitam Partizanu na pobedi, ali i mojim saigračima na prikazanom susretu. Odigrali smo dobar meč i parirali rivalu u većem delu utakmice. Možemo da budemo zadovoljni prikazanim i to je igra koju treba da držimo do kraja sezone. Ispunili smo većinu zadataka mada je bilo momenata kada je koncentracija trebalo da bude bolja. Ponavljam, odigrali smo dobar meč i bitno je da zadržimo taj nivo - kazao je Jorović.

Rezultati i parovi

Rezultati 19. kola: Cedevita - MZT 81:70, Metalac - Olimpija 67:76, Partizan - Igokea 74:65. Krka - Levski, Solnok - Cibona (igrano sinoć). Ponedjeljak: Budućnost - Crvena zvezda (18), Zadar - Mega Leks (20.30). U 20. kolu sastaju se, subota: Levski - Cedevita (17), Mega Leks - Budućnost (19), Cibona - Krka (21), MZT - Partizan (21). Nedjelja: Olimpija - Zadar (17), Crvena zvezda - Solnok (19). Ponedjeljak: Igokea - Metalac (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana