Станко Остојић, бивши капитен Бијељинаца: Радник ће увијек бити моја кућа

Дарко Пашагић, Игор Станишић
Станко Остојић, бивши капитен Бијељинаца: Радник ће увијек бити моја кућа

Бијељина - Колико је Станко Остојић оставио дубок траг у Раднику, показали су челници бијељинског премијерлигаша пред почетак генералне провјере са Слогом из Симиног Хана у чије редове је прешао њихов бивши капитен.

Даровали су му урамљен дрес Радника са бројем 255 који симболично показује број званичних утакмица, колико их је за осам сезона у овом клубу одиграо Остојић.

- Стварно нисам очекивао да ћу тако брзо послије одласка из Бијељине поново заиграти на Градском стадиону, а поготово да ће ме из бившег клуба изненадити поклоном. Истина, у Бијељини сам провео осам прелијепих година, скоро највећи дио професионалне каријере, али су ме ипак обрадовали - нагласио је Остојић.

Иако је недавно прешао у прволигаша ФБиХ Слогу из Симиног Хана, још је везан за Бијељину.

- У овом граду ми је породица, супруга и двоје дјеце, и за сада на тренинге свог новог клуба путујем свакодневно, јер је удаљеност неких 65 километара. Да ли ћу овако наставити, видјећемо, али за сада је све добро - наставио је Остојић.

Нагласио је да му је веома тешко да издвоји најљепши детаљ из осам сезона проведених у Раднику, јер их је било пуно.

- Сигурно је да је међу фаворитима освајање Купа БиХ и играње на међународној сцени, али не смијемо заборавити ни титулу шампиона Српске, као и пехаре освојене у Купу РС. Све у свему, иза мене је лијеп период и Радник и Бијељина ће увијек бити моја друга кућа - нагласио је момак који је рођен у Шапцу.

Једини разлог за промјену средине, по његовим ријечима, биле су финансије.

- Имам 32 године и нећу моћи још дуго да играм, а издашну понуду првог човјека Слоге Азмира Хусића нисам могао да одбијем. Наиме, у Раднику нису могли да издвоје толики новац и у договору са челницима Бијељинаца сам отишао из клуба. Амбиције Слоге су да се пласира у Премијер лигу и сигуран сам да ће у томе успјети - додао је Остојић, који је Раднику пожелио много среће уз наду да ће и даље остати у самом врху Премијер лиге.

Иначе, меч између Радника и Слоге завршен је без побједника, 1:1. Госте је у вођство довео Даријан Тодоровић у 50. минуту, а изједначио је резервиста Владимир Брадоњић у 77. минуту.

- Направили смо у првом полувремену неколико шанси, међутим, нисмо постигли гол. Послије смо из сопствене грешке примили погодак. То нас није деморалисало, наставили смо да нападамо и заслужено смо стигли до изједначења. Задовољан сам игром и приступом својих играча без обзира на резултат. Ових неколико дана до почетка првенства покушаћемо неке ствари да још дотјерамо и суботњи дуел са Крупом дочекамо потпуно спремни - нагласио је тренер Радника Младен Жижовић.

Сезонска улазница храбром Малетићу

Фудбалског судију Стефана Малетића из Бијељине челници Радника наградили су сезонском картом за наредну сезону. Он је прије нешто више од мјесец показао велику храброст и присебност када је у етно-селу Станишићи спасио од утапања дјечака из Рогатице Стефана Божића (14), који је са Фудбалским клубом Младост играо завршницу пионирског првенства Републике Српске. Он је, у жељи да дохвати мобилни телефон који му је упао у воду, закорачио у језеро и убрзо потонуо, али је захваљујући Малетићу брзо извучен из воде и спасен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана