Srpska traži novog rivala

Milan Zubović
Srpska traži novog rivala

Banjaluka - Fudbalska reprezentacija Republike Srpske trebalo bi da 16. juna iduće godine odigra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Srbije u Banjaluci.

Ipak, prije tog meča rukovodstvo Fudbalskog saveza Republike Srpske želi da nacionalni tim RS ima jednu provjeru, koja bi trebalo da bude odigrana prije nove godine.

- Želja svih nas u FS RS, kao i selektora Željka Buvača, je da prije susreta sa Srbijom odigramo jednu međunarodnu utakmicu. Trenutno pregovaramo i na dobrom smo putu da obezbijedimo protivnika. Vjerujem da će se taj susret odigrati do kraja godine i na njemu bi se okupili reprezentativci, pa bi Buvač imao pravi uvid u igrače na koje bi mogao računati u narednim reprezentativnim akcijama - izjavio je generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

Susret reprezentacija Srpske i Srbije trebalo bi da se igra 4. septembra ove godine, ali je taj termin propao, pošto tog datuma selekcija BiH igra prijateljski susret sa Lihtenštajnom, pa je s obzirom na to automatski propao meč ove dvije ekipe.

- FSS nam je predložio dva termina. Prvi je bio 4. septembar, a drugi 16. juna. Pošto je prvi propao, drugi se automatski nameće kao novo rješenje. Prihvatićemo ponudu FSS za bilo koji datum koji ponude i želimo da on bude u reprezentativnom terminu. Naša je želja da okupimo najbolju moguću ekipu kao i da stručni štab bude slobodan i u potpunosti se posveti reprezentaciji - istakao je Petković.

Samo ozbiljni protivnici

Rodoljub Petković je naveo da će tražiti ozbiljne ekipe protiv kojih će igrati selekcija Srpske.

- U obzir dolaze samo A selekcije, kao i olimpijski timovi, te neki kvalitetan klub. Ako bismo igrali na našem terenu, to će biti ekipe iz zemalja iz regiona. U slučaju igranja van granica Srpske, nastojaćemo da to bude selekcija iz južnog dijela Evrope - dodao je Petković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana