Српска са 12 такмичара

Глас Српске
Српска са 12 такмичара

Сарајево/Источно Сарајево - На Европском олимпијском фестивалу младих (EYOF) који ће у недјељу од 19 часова бити отворен у Сарајеву, Републику Српску представљаће 12 такмичара.

Од тог броја њих десет учествоваће у скијашком трчању и биатлону, и то Марија Јокић, Анђела Самарџија, Андријана Југовић, Ђорђе Сантрач, Лука Врећо, Алекса Вуковић, Предраг Пантић, Урош Лаловић, Давор Шкипина, и Никола Гавриловић, док ће Нина Петровић и Страхиња Арнаут наступити у скијању.

На EYOF-у ће учествовати више од 1.500 спортиста у доби од 14 до 18 година из 49 земаља. Церемонија званичног отварања биће одржана на стадиону “Кошево”, а олимпијски пламен запалиће џудисткиња Лариса Церић. Заставу БиХ на отварању носиће Есма Алић, а фестивал ће трајати до 16. фебруара. Србију ће на фестивалу представљати троје такмичара, а заставу ће носити вишеструка првакиња Алпског купа Србије Зоја Грбовић, док ће поред ње учествовати и Леона Рогић (умјетничко клизање) и Сабахудин Растић (скијашко трчање). Најатрактивнија такмичења за навијаче свакако ће бити у алпском скијању, које ће, осим паралелних трка, бити одржано на Јахорини.

Први је на распореду велеслалом 11. и 12. фебруара, док је слалом заказан за 13. и 14. фебруар. Мјешовито паралелно такмичење на програму је 15. фебруара на Бјелашници. Такмичења у бијатлону распоређена су на Дворишта, а 12. фебруара на програму је спринт за дјечаке и дјевојчице. Дан касније биће одржано појединачно такмичење, а 15. фебруара и мјешовита штафета.

Такмичења у нордијском трчању почеће у понедјељак интервал тркама класичним стилом, а дан касније вози се слободним стилом. Спринт класичном техником предвиђен је за 14. фебруар, да би све закључила мјешовита штафета 15. фебруара. “Зетра” ће угостити хокејаше на леду, а турнир ће у понедјељак отворити Финска и Словачка. Финале је на распореду 14. фебруара. Такмичења у брзом клизању биће одржана у “Скендерији”, а турнир у карлингу у дворани “Пеки”.

Додик отвара EYOF

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик свечано ће отворити Европски олимпијски фестивал младих јер је прихватио позив градоначелника Источног Сарајева, Ненада Вуковића, и Сарајева, Абдуалаха Скаке. Он се захвалио Олимпијском комитету БиХ и градоначелницима на организацији спортске манифестације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана