Srpska ponosna na olimpijce

Milan Zubović
Srpska ponosna na olimpijce

Banjaluka - Olimpijska groznica tresla je Banjaluku u petak pošto su u najveći grad Republike Srpske stigle osvajači medalja na najvećoj sportskoj smotri koja je održana u Rio de Žaneiru.

Poslije povratka iz Brazila jasno se vidi euforija među narodom koji se silno obradovao uspjehu srpskih sportista, a tako je bilo i u gradu na Vrbasu. Stotine mališana, ali i onih starijih ljubitelja sporta željelo je da se fotografiše sa svojim idolima odbojkašicama Tijanom Bošković i Brankicom Mihajlović, košarkašicama Draganom Stanković i Sašom Čađo za koje je prijem upriličio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dok su sa njima bili olimpijci iz Srpske plivač Mihajlo Čeprkalo i strelac Tatjana Đekanović. Zajedno sa njima bili su i fizioterapeut ženske košarkaške reprezentacije Branko Stojnić kao i tim menadžer ekipe Jadranka Trkulja koji su takođe iz Banjaluke.

- Emocije se definitivno nisu slegle, euforija i dalje traje što se vidi po prijemu i dočeku mališana. Naročito hvala predsjedniku Dodiku jer nam mnogo znači njegova podrška dok ćemo mi na terenu i dalje davati svoj maksimum da pokažemo da vrijedimo i da na najbolji način prezentujemo države i gradove odakle dolazimo - izjavila je Mihajlovićeva koja je inače izabrana u idealni tim turnira.

Nakon spektakularnog dočeka u Beogradu Brankica je bila u rodnom Brčkom gdje se već susrela sa Dodikom, a u Banjaluku je doputovala helikopterom dok je istakla da je predsjednik Srpske obećao pomoć.

- Prvi put sam letjela helikopterom i pomalo me bilo strah, a ujedno nisam navikla na svu ovu medijsku pažnju i popularnost. Predsjednik je obećao i dao nam stipendije i novčanu pomoć dok je tu uvijek za nas u cijeloj priči. Još jednom je dokazao da pokušava da radi najbolje u sportu i državi - dodala je Mihajlovićeva.

Bilećanka Tijana Bošković od Dodika je dobila narukvicu na poklon na kojoj se nalaze četiri lista djeteline, kako je rečeno za sreću.

- Hvala na divnom dočeku i čast mi je što sam ovdje jer ovo meni mnogo znači kao i ostalim djevojkama što ste svi vi naša podrška. I u narednom periodu potrudićemo se da što više obradujemo sve naše ljude koji nas podržavaju - istakla je Boškovićeva.

Banjalučanka Saša Čađo nakon prošlogodišnje zlatne medalje sa evropskog prvenstva sada je u grad na Vrbasu donijela bronzu sa OI.

- Hvala predsjedniku koji nas je lijepo dočekao. Imali smo kratko i lijepo druženje. Znam da nas je sav narod pratio i da je bilo neprospavanih noći pa svima od srca zahvaljujem što su bili uz nas. Drago mi je što je u Banjaluku stigla olimpijska medalja da je zajedno proslavimo i nadam se da smo vam donijeli neku količinu radosti - naglasila je Čađo.

Osvajanjem olimpijske medalje ispunila je sportski san.

- Ispunila sam sve ono o čemu sam kao mala sanjala. Radim ono što najviše volim, a to je da igram košarku. U svu tu ljubav koju imam prema košarci dobila sam priliku da predstavljam svoju zemlju. Mislim da nisam mogla da dobijem bolju šansu i donijeli smo bronzu sa Igara - kazala je Čađo.

Njena saigračica Dragana Stanković jedno vrijeme nastupala je za Slobodu iz Novog Grada.

- Oduševljeni smo dočekom u Srbiji i Republici Srpskoj. Svi smo uzbuđeni i još nismo svjesni šta smo sve postigli.  Hvala svima koji su došli ovdje da nas podrže - rekla je Stankovićeva.

Odlikovanje za Dan Republike

Predsjednik RS Milorad Dodik zahvalio je osvajačima medalja na OI i najavio odlikovanja za Dan Republike.

- Ovo je posebna čast i zadovoljstvo što mogu da zahvalim u ime Republike Srpske vama koji ste se vinuli u sportske visine i dotakli vrh. Zbog svih neprospavanih noći, iščekivanja uspjeha i osjećaja sreće koje ste nam podarili drago nam je što ste ovdje među nama. Republika Srpska će nastojati da prati rezultate i da ih stimuliše. Svima koji su osvojili medalju na velikim takmičenjima dodijeliću orden za Dan republike, 9. januara iduće godine - izjavio je Dodik.

Prosjakinji 100 evra

Predsjednik RS Milorad Dodik sa svojim saradnicima i olimpijcima prošetao je Gospodskom ulicom i tom prilikom presrela ga je prosjakinja romske nacionalnosti sa bebom koju je on počastio sa 100 evra.

Gavranović

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović organizovao je prijem za banjalučke olimpijce Sašu Čađo i plivača Mihajla Čeprkala i tom prilikom istakao da je samo učešće na Olimpijadi veliki uspjeh, a osvajanje medalje je nešto što je sve nas učinili ponosnim na naše sportiste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana