Средојевић селектор Српске

С. Басара
Средојевић селектор Српске

БAЊA ЛУКA - Фудбалска репрезентација Републике Српске у наредном периоду биће озбиљан фактор у региону, јер по Статуту ФС БиХ има право да игра пријатељске утакмице међународног ранга.

У складу с тим српска фудбалска влада на сједници одржаној у петак донијела је одлуку да селектор "A" репрезентације буде Борче Средојевић из Градишке. Истакнути стручњак је донедавно био помоћник у стручном штабу "A" репрезентације БиХ, а тренутно обавља функцију спортског директора у градишкој Козари.

- Извршни одбор био је једногласан по питању избора селектора. У наредном периоду репрезентација Републике Српске ће тражити своје мјесто под међународним сунцем, а први корак је, наравно, избор селектора - рекао је члан Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске Миодраг Росић.

Прије тога много полемике и времена је потрошено на састављање листа судија, контролора и делегата. Углавном су из подручја допирали дивергентни ставови, а проблем су биле квоте и колико судија, контролора и делегата даје одређени подручни савез. Како смо сазнали на сједници Одбора за хитна питања, одржаној дан раније на Бардачи, делегација Подручног фудбалског савеза Бања Лука је, незадовољна својим статусом, напустила овај скуп. Такође, смо сазнали да је ПФС Добој бањолучком подручју нудио једно мјесто на Премијер лиги, али Ранко Рачић, који је мијењао предсједника ПФС Бања Лука, Драшка Илића, није прихватио овај приједлог.

Бањолучани су на сједници Извршног одбора ФС Српске дошли са ставом да ће напустити овај скуп уколико изгубе одређена мјеста на поменутим листама. Иако су то "обећали", није се десило, а бањолучки подручни савез је и на овој сједници био без подршке предсједника Драшка Илића, који се налази на годишњем одмору.

Јединство и Вучијак

Прволигаш, Јединство из Црквине, и друголигаш, Вучијак из Мајевца, у претходној сезони нису одиграли двије утакмице што аутоматски по Дисциплинском правилнику ФС Српске значи да би требали бити пребачени у најнижи ранг такмичења.

Такмичарски органи наше куће фудбала су донијели одлуку о томе, то је потврдила и Дисциплинска комисија, а поменути клубови, како нам је рекао генерални секретар Родољуб Петковић, имају право жалбе Aпелационој комисији ФС Српске.

Рачић без права гласа

Потпредсједник ПФС Бања Лука Ранко Рачић састанку у петак присуствовао је на основу овлашћења првог човјека бањолучког фудбала Драшка Илића.

- Рачић, пошто није члан Извршног одбора, није имао право гласа. Он је био у својству госта и посматрача јер Статут ФС Српске не познаје овакве ситуације - рекао је секретар Петковић.

Тако је Бања Лука у старту била хендикепирана на најважнијој сједници фудбалске владе Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана