Srećković srećno donio tri boda Radniku

Igor Stanišić
Srećković srećno donio tri boda Radniku

Bijeljina - Fudbalski san Radnika, koji traje ovog proljeća, produžio je Nenad Srećković, koji je u skladu sa prezimenom savladao golmana Sarajeva Bojana Pavlovića.

Bila je to treća pobjeda Bijeljinaca ovog proljeća uz tri remija, čime su postali pravi hit premijerligaškog karavana. Samim tim postali su i kandidat da se do kraja prvenstva, odnosno u preostalih osam utakmica, dočepaju četvrtog mjesta, koje bi u slučaju da Željezničar osvoji Kup BiH, vodilo na međunarodnu scenu. Tako bi bio ponovljen uspjeh iz sezone 2015/16, kada su igrači Radnika, kao pobjednici Kupa, igrali prvi put u Evropi.

- Moram da priznam da sam gol postigao uz dosta sreće. Namera mi je bila da centriram, ali mi je lopta prešla preko noge i na moju veliku radost prevarila Pavlovića. Ispalo je vrlo efektno. Ipak, sreća prati hrabre, a mi smo dokazali da imamo karakter u dosadašnjem delu sezone. Sada smo u igri za izlazak u Evropu. Iz meča u meč igramo bolje i mislim da ćemo doneti još mnogo sreće navijačima - rekao je presrećni Srećković.

Šest postignutih golova i samo jedan primljen gol u šest mečeva dovode do zaključka da svaki dati pogodak Bijeljinaca vrijedi ovog proljeća dva boda.

- Kada se zna da smo u prvom meču protiv Borca dali tri gola, onda naredni pogoci vrede još više. Ne postižemo ih baš lako, ali najvažnije je da nam je odbrana kao od granita. Primiti samo jedan gol u 540 minuta za svaku je pohvalu. Samo da se ovako nastavi. Žao mi je što učinak nije veći za dva boda, jer smo objektivno morali savladati Vitez na njegovom terenu, međutim, ima vremena da se nadoknadi ovaj kiks - nastavio je Srećković.

On je rekao da niko od njega i njegovih saigrača, pa čak i stručnog štaba i uprave, ne razmišlja o eventualnom plasmanu u Evropu.

- Cilj zvani opstanak smo ispunili i onda smo se dogovorili da do kraja prvenstva igramo za svoju dušu. Tako će i biti, a ako se iz toga izrodi nešto više, bićemo stvarno svi presrećni - rekao je Srećković.

Bijeljinci će u narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, gostovati na "Grbavici", gdje će snage odmjeriti sa liderom na tabeli Željezničarom.

- Uvek je teško igrati protiv klubova koji su navikli da budu u gornjem delu tabele. Željezničar je u svakom slučaju favorit, ali smo pokazali po ko zna koji put ovog proljeća kako se igra protiv favorizovanih ekipa. Nemamo šta da izgubimo u toj utakmici, ali baš kao i u prethodnim možemo mnogo da dobijemo - dodao je Srećković.

Karijera

Iza Nenada Srećkovića, koji će 11. aprila napuniti 30 godina, već sada je, može se reći, veoma zanimljiva karijera. Igrao je u Radu, mlađim kategorijama Crvene zvezde, Napretku, prvom timu "crveno-bijelih", Požarevcu, De Grafšapu, Fredrikštadu, ponovo Radu, Koperu, Kolubari, odakle je početkom 2016. godine došao u Bijeljinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana