Срећковић срећно донио три бода Раднику

Игор Станишић
Срећковић срећно донио три бода Раднику

Бијељина - Фудбалски сан Радника, који траје овог прољећа, продужио је Ненад Срећковић, који је у складу са презименом савладао голмана Сарајева Бојана Павловића.

Била је то трећа побједа Бијељинаца овог прољећа уз три ремија, чиме су постали прави хит премијерлигашког каравана. Самим тим постали су и кандидат да се до краја првенства, односно у преосталих осам утакмица, дочепају четвртог мјеста, које би у случају да Жељезничар освоји Куп БиХ, водило на међународну сцену. Тако би био поновљен успјех из сезоне 2015/16, када су играчи Радника, као побједници Купа, играли први пут у Европи.

- Морам да признам да сам гол постигао уз доста среће. Намера ми је била да центрирам, али ми је лопта прешла преко ноге и на моју велику радост преварила Павловића. Испало је врло ефектно. Ипак, срећа прати храбре, а ми смо доказали да имамо карактер у досадашњем делу сезоне. Сада смо у игри за излазак у Европу. Из меча у меч играмо боље и мислим да ћемо донети још много среће навијачима - рекао је пресрећни Срећковић.

Шест постигнутих голова и само један примљен гол у шест мечева доводе до закључка да сваки дати погодак Бијељинаца вриједи овог прољећа два бода.

- Када се зна да смо у првом мечу против Борца дали три гола, онда наредни погоци вреде још више. Не постижемо их баш лако, али најважније је да нам је одбрана као од гранита. Примити само један гол у 540 минута за сваку је похвалу. Само да се овако настави. Жао ми је што учинак није већи за два бода, јер смо објективно морали савладати Витез на његовом терену, међутим, има времена да се надокнади овај кикс - наставио је Срећковић.

Он је рекао да нико од њега и његових саиграча, па чак и стручног штаба и управе, не размишља о евентуалном пласману у Европу.

- Циљ звани опстанак смо испунили и онда смо се договорили да до краја првенства играмо за своју душу. Тако ће и бити, а ако се из тога изроди нешто више, бићемо стварно сви пресрећни - рекао је Срећковић.

Бијељинци ће у наредном колу, послије репрезентативне паузе, гостовати на "Грбавици", гдје ће снаге одмјерити са лидером на табели Жељезничаром.

- Увек је тешко играти против клубова који су навикли да буду у горњем делу табеле. Жељезничар је у сваком случају фаворит, али смо показали по ко зна који пут овог прољећа како се игра против фаворизованих екипа. Немамо шта да изгубимо у тој утакмици, али баш као и у претходним можемо много да добијемо - додао је Срећковић.

Каријера

Иза Ненада Срећковића, који ће 11. априла напунити 30 година, већ сада је, може се рећи, веома занимљива каријера. Играо је у Раду, млађим категоријама Црвене звезде, Напретку, првом тиму "црвено-бијелих", Пожаревцу, Де Графшапу, Фредрикштаду, поново Раду, Коперу, Колубари, одакле је почетком 2016. године дошао у Бијељину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана