Срећковић и Окић све даље од Радника

Дарко Пашагић
Срећковић и Окић све даље од Радника

Бијељина - Прозивком на Градском стадиону у Бијељини фудбалери Радника започели су припреме за нову сезону у којој је основни циљ да се буде што даље од опасне зоне.

Присутне су поздравили директор Небојша Томић и секретар Слободан Ђорђић, а на првом окупљању била су 22 играча. То су голмани: Младен Лучић, Самед Хоџић те играчи Александар Васић, Ален Мерајић, Славиша Радовић, Домагој Франић, Марко Деспотовић, Душан Мартиновић, Дино Бешировић, Филип Стојановић, Недим Мекић, Велибор Ђурић, Демир Пецо, Владимир Брадоњић, Јован Мотика, Александар Глишић, Ирфан Хаџић, Драган Живановић, Жељко Крсмановић, Павле Сушић, Александар Китановић и Вања Зелић. За сада једини новајлија, Радосав Алексић, због вјенчања добио је дозволу да одсуствује још неколико дана, док је Емир Хоџурда повријеђен. Још је неизвјестан статус Ненада Срећковића и Шевке Окића, којима је истекао уговор и нису се појавили на прозивци, а према најавама, тешко је да ће се договорити у вези са наставком. Клуб су за сада напустили голман Бранислав Ружић те Дарко Зец и Страхиња Мацановић.

- Још је неизвјесно да ли ћемо у овом прелазом року остати без неких играча, али жеља је да поново будемо што даље од опасне зоне. Постоји велико интересовање за неке наше играче, првенствено мислим на капитена Дину Бешировића, али све ће бити познато у наредних неколико дана. Што се тиче Срећковића и Окића, видјећемо у наредним данима шта ће бити, али чини ми се да су све даље од останка у Бијељини - нагласио је Томић.

Шеф стручног штаба Радника Младен Жижовић већ је прионуо на посао како би екипа што спремније дочекала старт првенства (21. јул).

- У зависности од евентуалних даљих одлазака радићемо на довођењу играча. Било би добро да се што прије искристалише ситуација о том питању, па да се онда зна на чему смо - истакао је Жижовић.

Већ је познат план припрема Бијељинаца.

- До краја мјесеца радићемо на нашем терену, с тим да ћемо два пута скокнути до Србије. Наиме, 25. јуна играмо у Београду против Чукаричког, а пет дана касније ривал ће нам бити руски премијерлигаш Крила Совјетов. Овај сусрет одиграћемо у Старој Пазови. Већ 1. јула селимо се на висинске припреме у Купрес, гдје ћемо остати 10 дана. Тамо смо већ договорили два меча, 5. јула против актуелног шампиона Зрињског, а три дана касније ривал ће нам бити ГОШК. Генералка је планирана за 14. јул, али још не знамо ко ће нам бити ривал - додао је Жижовић.

Лучић

Искусни голман Радника Младен Лучић продужио је уговор иако је имао понуде неколико клубова.

- Иза нас је успјешна сезона украшена петим мјестом и пехаром намијењеним побједнику Купа Српске. Вјерујем да у наредној можемо још боље, а то је да се са највећим фаворитима упустимо у борбу за пласман на европску сцену. Показали смо у претходне двије сезоне да смо стасали као клуб и очекујем да наставимо узлазном путањом - рекао је Лучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана