Sreća konačno na strani Rudara

Nenad Đerić
Sreća konačno na strani Rudara

Prijedor - Tek iz četvrtog pokušaja fudbaleri Rudar Prijedora uspjeli su da se domognu pehara namijenjenom pobjedniku Kupa Republike Srpske.

Nakon pobjede na Gradskom stadionu u Prijedoru nad Krupom od 2:1, slavili su i u Krupi na Vrbasu sa 2:0 i tako se poslije 22. izdanja najmasovnijeg takmičenja na vječnoj listi našlo i ime njihovog kluba, kao desetog koji je osvojio ovaj prestižni pehar.

- Presudile su nijanse, možda, naše iskustvo, ali sam zadovoljan i presrećan što je trofej konačno stigao u Prijedor - rekao je šef stručnog štaba "rudara" Boris Gavran.

Među brojnim poklonicima najvažnije sporedne stvari na svijetu, koji su se okupili na stadionu u Krupi na Vrbasu, bio je i Darko Nestorović, selektor mlade reprezentacije BiH U-21. Vidjelo se njegovo ozareno lice, jer je i on prošle sezone započeo ovaj ciklus.

- Krupa je bila silno motivisana, nismo ni sumnjali da će tako biti. Vjerovali smo u sebe i uz vjerne navijače "alkohol bojse" stigli do "duple krune", jer smo ove godine postali i šampioni Prve lige - podsjetio je odlični golman Dalibor Kozić.

"Prelomni" trenutak desio se u finišu prvog poluvremena kada je Nebojša Pejić, na asistenciju Filipa Arežine, donio prednost svojoj ekipi i najavio konačan uspjeh.

- Imao sam otvorenu poziciju, gađao donji lijevi ugao golmana domaćih Mladena Ilića i pogodio. Mnogo podstreka daće nam osvajanje Kupa da izborimo i opstanak u Premijer ligi BiH - istakao je Pejić.

Mladi Nebojša Mrkić na najbolji mogući način iskoristio je priliku zamijenivši još uvijek rovitog poslije povrede Sinišu Radoju i u nastavku pogodivši gornji lijevi ugao gola domaćih ovjerio pobjedu i u revanšu.

- Presrećan sam. Sve više sam u igri i trudio sam se da se na najbolji način odužim stručnom štabu i saigračima. Drugarstvo koje nas krasi, bez podjela na stare i mlade, domaće i igrače sa strane, donijelo je istorijsku radost - kazao je Mrkić.

 

Bujić

Lijep gest načinio je strateg Rudar Prijedora Boris Gavran, jer je želio da na klupi, kraj njega i prvog saradnika Saše Keranovića, sjedi i prethodnik Zoran Bujić. Bujić, sada trener juniora, udario je "pečat" u uspjehu radeći sa timom prošlog proljeća, kada je ekipa stigla do finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana