Срећа коначно на страни Рудара

Ненад Ђерић
Срећа коначно на страни Рудара

Приједор - Тек из четвртог покушаја фудбалери Рудар Приједора успјели су да се домогну пехара намијењеном побједнику Купа Републике Српске.

Након побједе на Градском стадиону у Приједору над Крупом од 2:1, славили су и у Крупи на Врбасу са 2:0 и тако се послије 22. издања најмасовнијег такмичења на вјечној листи нашло и име њиховог клуба, као десетог који је освојио овај престижни пехар.

- Пресудиле су нијансе, можда, наше искуство, али сам задовољан и пресрећан што је трофеј коначно стигао у Приједор - рекао је шеф стручног штаба "рудара" Борис Гавран.

Међу бројним поклоницима најважније споредне ствари на свијету, који су се окупили на стадиону у Крупи на Врбасу, био је и Дарко Несторовић, селектор младе репрезентације БиХ У-21. Видјело се његово озарено лице, јер је и он прошле сезоне започео овај циклус.

- Крупа је била силно мотивисана, нисмо ни сумњали да ће тако бити. Вјеровали смо у себе и уз вјерне навијаче "алкохол бојсе" стигли до "дупле круне", јер смо ове године постали и шампиони Прве лиге - подсјетио је одлични голман Далибор Козић.

"Преломни" тренутак десио се у финишу првог полувремена када је Небојша Пејић, на асистенцију Филипа Арежине, донио предност својој екипи и најавио коначан успјех.

- Имао сам отворену позицију, гађао доњи лијеви угао голмана домаћих Младена Илића и погодио. Много подстрека даће нам освајање Купа да изборимо и опстанак у Премијер лиги БиХ - истакао је Пејић.

Млади Небојша Мркић на најбољи могући начин искористио је прилику замијенивши још увијек ровитог послије повреде Синишу Радоју и у наставку погодивши горњи лијеви угао гола домаћих овјерио побједу и у реваншу.

- Пресрећан сам. Све више сам у игри и трудио сам се да се на најбољи начин одужим стручном штабу и саиграчима. Другарство које нас краси, без подјела на старе и младе, домаће и играче са стране, донијело је историјску радост - казао је Мркић.

 

Бујић

Лијеп гест начинио је стратег Рудар Приједора Борис Гавран, јер је желио да на клупи, крај њега и првог сарадника Саше Керановића, сједи и претходник Зоран Бујић. Бујић, сада тренер јуниора, ударио је "печат" у успјеху радећи са тимом прошлог прољећа, када је екипа стигла до финала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана