Srđan Trivundža: Volio bih da ostanem u Borcu

Darko Pašagić
Srđan Trivundža: Volio bih da ostanem u Borcu

Banjaluka - Srđan Trivundža trenira u matičnom klubu Borac m:tel ali još nije sigurno da li će nekadašnji kapiten Banjalučana u narednoj sezoni nositi "crveno-plavi" dres.

- Volio bih da ostanem. Naravno da je najljepše igrati u kod kuće u Banjaluci i pred svojim navijačima, ali moram gledati i na vlastitu egzistenciju. Međutim, iz prošlog trogodišnjeg ugovora Borac mi duguje 18 plata, praktično pola. Zato prije konačnog dogovora moramo prvo vidjeti šta će sa tim biti, a onda tek razgovarati o budućnosti - naglasio je Trivundža.

Iako je dogovor još daleko, Trivundža ipak vjeruje da će se naći rješenje.

- Voljan sam da potpišem ugovor na godinu, ali sa klauzulom da ga mogu prekinuti tokom zimske pauze, ako prema meni ne budu izmirena dugovanja. Mislim da je to korektno od mene - nastavio je Trivundža.

Po njegovim riječima "crveno-plavi" imaju ekipu koja bi opet trebalo da bude bez premca u Ligi BiH.

- Odlaskom Marija Blaževića iskusan čuvar mreže je postao prijeko potreban, ali vjerujem da će čelnici kluba brzo naći odgovarajuću alternativu na golu. Gotovo je sigurno da ostaje i iskusni Ratko Nikolić, a i ova Borčeva mladost polako počinje da sazrijeva i da pruža sve bolje igre - istakao je Trivundža.

Regionalno takmičenje, SEHA Gasprom Južni tok liga ove godine će biti po mnogima još jače.

- Sigurno je tako, jer će u njoj igrati Vesprem. Mađari za cilj imaju osvajanje titule prvaka Evrope i ova liga će mu biti praktično zagrijavanje za iskušenja na međunarodnoj sceni. Uz Metalurg, Vardar, Zagreb, Meškov Brest, Tatran i ostale učesnike biće jako teško igrati, tako da će svaka pobjeda kluba iz Gospodske ulice biti zlata vrijedna. Međutim, vjerujem u ove mladiće, bez obzira na to da li ću biti uz njih - rekao je Trivundža.

Proteklih šest mjeseci ovaj iskusni rukometaš igrao je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Bio sam član Al Šababa, koji je trenirao Veselin Vujović i na kraju prvenstva bili smo peti, što je za njih veliki uspjeh, jer su obično u jedinoj ligi u ovoj zemlji koja broji devet klubova bili sedmi, osmi - istakao je Trivundža.

Ukoliko ne postigne zajednički jezik za "crveno-plavima", Trivundža će karijeru vjerovatno nastaviti ponovo u inostranstvu.

- Za sada ima nekoliko ponuda, ali želim prvo da vidim šta će biti od eventualnog dogovora sa čelnicima Banjalučana - dodao je Trivundža.

Abadžić

Nekadašnji golman šampionske generacije novosadske Vojvodine, a prošle godine mađarskog Đera Stanko Abadžić u narednim danima trebalo bi da postane član Borca m:tel.

- Odlaskom Marija Blaževića u Rumuniju postali smo deficitarni na poziciji golmana i već duže vrijeme smo bili u potrazi za iskusnim čuvarem mreže. Izbor je pao na Abadžića, sa kojim smo već postigli načelan dogovor, a potpuna realizacija trebalo bi da uslijedi narednih dana - naglasio je direktor Banjalučana Nebojša Golić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana