Срђан Савић, рукометаш Борац м:тела, оптимиста: Ако прескочимо Румуне, идемо по трофеј

Синиша Котараш
Срђан Савић, рукометаш Борац м:тела, оптимиста: Ако прескочимо Румуне, идемо по трофеј

Бањалука - У првом мечу четвртфинала ЕХФ Челенџ купа рукометаши Борац м:тела поражени су од ЦСМ Букурешта са 19:25, а најефикаснији играч у “црвено-плавом” дресу био је, са четири постигнута поготка, Срђан Савић.

Према његовим ријечима, шест голова није недостижно, али да би се у томе успјело, потребно је да се поклопи неколико детаља, а један од њих је, свакако, пун “Борик”. Како сам каже, утакмица одиграна у Букурешту није прави показатељ квалитета Борца нити снаге ривала, тако да ће коначна одлука пасти тек у реваншу, који је на програму ове суботе.

- Како смо одиграли у првом полувремену, мислио сам да ћемо изгубити са 20 разлике. Онда смо се на паузи у свлачионици договорили да нема предаје, да у наставку дамо свој максимум и тако је и било. Смањили смо број техничких грешака и уз одличне одбране Бојана Љубишића дошли до много бољег резултата. Мислим да је овај заостатак достижан пред пуним “Бориком” и вјерујем да можемо направити резултат каријере, бар за ову генерацију. Ако прођемо ЦСМ Букурешт, мислим да бисмо могли чак и до трофеја. Али, да ми прво одиграмо тај реванш - каже Савић.

Бањалучани су у протекла два мјесеца одиграли чак 15 утакмица, а данашња сриједа биће им прва након дужег времена у којој неће имати неку такмичарску обавезу.

- Добро ће нам доћи да се мало опоравимо. Кондициони тренер Ненад Рађевић заиста зна како да нас опорави и припреми за предстојеће обавезе и сигурно је да има један велики дио заслуга за све добре резултате - тврди Савић.

Говорећи о личним амбицијама у наставку каријере корпулентни лијеви бек је нагласио да жели да прво заврши започети посао.

- Све моје тренутне амбиције су искључиво у вези са Борцем. Имам уговор до краја ове сезоне и до тада нећу да размишљам ни о нечему другом. А када дође вријеме, сјешћу за сто са челницима клуба и видјети шта и како даље, а Борац ће у свему имати предност. Што се тиче неких других понуда тренутно их и немам, тако да не журим. А желио бих, прије тога, да освојимо Куп БиХ, по могућности и шампионат, док се Куп Републике Српске некако подразумијева - закључио је Савић.

 

Помоћ искуснијих

Лијеви бек Бањалучана осврнуо се и на двојицу најискуснијих у екипи, Бојана Љубишића и Дејана Унчанина.

- Заиста нам њихово присуство много значи. Они су ти који ће повући када осјете да у нашој игри шкрипи и да преузму одговорност на себе. Са Дејаном сам играо двије године у Приједору и заиста сам много од њега научио. Непроцјењиво је имати једног таквог играча у екипи - категоричан је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана