Srđan Mijatović, mladi srednji bek Borac m:tela: Španija odskočna daska

Siniša Kotaraš
Srđan Mijatović, mladi srednji bek Borac m:tela: Španija odskočna daska

Banjaluka - Standardni prvotimac Borac m:tela i juniorski reprezentativac Srbije Srđan Mijatović od naredne sezone biće član španskog prvoligaša Puente Henila.

Španski klub na svom sajtu zvanično je potvrdio vijest i srednjem beku poželio dobrodošlicu, dok Srđan nije krio zadovoljstvo ovakvim razvojem događaja. Naime, njemu ističe dvogodišnji ugovor sa “crveno-plavima” i dobio je ponudu koju je nakon kraćeg razmišljanja prihvatio.

- Brigu o mojoj karijeri vode nekadašnji prvotimci mog kluba Andrej Golić i Senjanin Maglajlija i posredstvom njih sam dobio ponudu iz Španije. Vrlo je korektna i mislim da nisam pogriješio što sam se dogovorio da naredne dvije godine budem njihov član. Istina, malo sam se iznenadio kada su mi se javili, iako sam se potajno nadao da bih već ovog ljeta mogao da odem u inostranstvo. Ubijeđen sam da sam odabrao pravu sredinu, nadam se da ću opravdati sva očekivanja i da će mi ovo biti jedna svojevrsna odskočna daska za dalju karijeru. U Španiji se igra najljepši rukomet i nadam se da ću tamo još više napredovati - istakao je Mijatović.

Mladi Banjalučanin ponikao je u omladinskom pogonu nekadašnjeg prvaka Evrope i već sa 17 godina stekao status prvotimca. Za protekle četiri godine sa prvim timom je osvojio dvije titule prvaka i tri Kupa BiH. Dobre partije nisu ostale nezapažene pa je na njegovu adresu ranije stizalo dosta ponuda za promjenu sredine.

- Bilo je ponuda iz Srbije, Katara i Slovenije, ali nisam mislio da sam spreman za odlazak. Želio sam da se prvo dokažem kod kuće u dresu Borca pa da tek onda počnem da razmišljam o odlasku i vjerujem da je sada došlo vrijeme. U Borcu sam kao senior osvojio pet trofeja i zaista sam zadovoljan. Da ne govorim o neprocjenjivom iskustvu koje sam stekao u SEHA ligi, u utakmicama protiv evropskih velikana i duelima sa nekim od najboljih evropskih rukometaša - tvrdi Mijatović.

Sjajni srednji bek prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije i od omladinskog pogona “orlova” se oprašta ovog ljeta nastupom na Svjetskom prvenstvu.

- Plasirali smo se na Mundijal koji će biti održan u Španiji i nakon toga mi prestaje omladinski staž u mlađim selekcijama Srbije. Biće mi to četvrto veliko takmičenje jer sam do sada nastupio na dva evropska prvenstva, u Koprivnici i Celju, te jednom na Svjetskom u Gruziji. Nakon ovog se nadam da ću zajedno sa svojim saigračima konkurisati i za seniorski dres “orlova” - prenio je Mijatović svoja očekivanja.

Što se tiče novog kluba, Puente Henil je malo mjesto na jugu Španije, nedaleko od Malage u Andaluziji, a istoimeni klub ove sezone bio je u donjem dijelu tabele.

- Izborili su plasman među osam najboljih u Kupu kralja, a u prvenstvu su trenutno 14. što nije zadovoljilo upravu koja se nadala boljim rezultatima. Zato su odlučili da angažuju novi stručni štab te dovedu nekoliko igračkih pojačanja. Nadam se da ću im svojim igrama pomoći da naredne sezone budu zadovoljni - zaključio je Mijatović.

Zahvalnost medijima

Na oproštaju od Banjaluke novi član Puente Henila želio je da posebno zahvali ljudima koji su imali uticaja na njegovu karijeru.

- Želio bih da zahvalim upravi Borca i svima u klubu koji su sve ove godine vjerovali u mene. Posebno hvala trenerima sa kojima sam radio, Igoru Rađenoviću, Bojanu Unčaninu, Borisu Dvoršeku, Ratku Đurkoviću, te Goranu Gariću i Mirku Mikiću. Posebnu zahvalnost dugujem publici i našim najvjernijim navijačima kao i banjalučkim medijima sa kojima sam uvijek imao odličnu saradnju - poručio je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana