Srđan Grahovac: Nisam oklijevao da dođem u Rijeku

Ivan Dragičević
Srđan Grahovac: Nisam oklijevao da dođem u Rijeku

Rijeka - Vezni fudbaler iz Banjaluke Srđan Grahovac do kraja godine igraće u Rijeci kao pozajmljeni igrač kazahstanske Astane.

Hrvatski šampion ima mogućnost otkupa ugovora pouzdanog veznog igrača koji je u Astani pružao veoma dobre igre. Sa osam pogodaka i tri asistencije taj period je najplodonosniji u njegovoj karijeri, a sve je ukrasio šampionskom titulom i plasmanom u šesnaestinu finala Lige Evrope. Baš pred utakmice sa Sportingom iz Lisabona i po povratku sa priprema iz Dubaija, spakovao je kofere i preselio se u Istru gdje ga sa Rijekom očekuju novi izazovi.

- Prije svega želim da budem zdrav, a sve ostalo dolazi kvalitetnim radom, kako moje igre, tako i rezultati cijele ekipe. Znam dosta o hrvatskoj ligi, gdje god sam igrao, pratio sam utakmice. U Astani sam imao nekoliko saigrača sa prostora bivše Jugoslavije, bili smo kao porodica - rekao je Grahovac.

Navijači Rijeke pozdravili su dolazak Grahovca koji je u Rapidu i Astani imao drugačije obaveze u igri. Njegovi ofanzivni kvaliteti bili su izraženiji u Kazahstanu, što je rezultiralo efikasnošću, a bivši fudbaler Borca sigurno će hrvatskom šampionu donijeti napredak na sredini terena i trebalo bi da bude glavna poveznica između posljednje linije i napada.

- Rijeka je organizovan klub, kada se pojavila priča o mom dolasku ovdje, bio sam za tu opciju. Klubovi su uspjeli da se dogovore i drago mi je da sam sada na "Rujevici" - dodao je Grahovac.

Prije Banjalučanina opremu Rijeke zadužio je bugarski napadač Valeri Božinov, jedan od miljenika navijača Partizana, a ovaj prelazni rok bio je prilično prometan za klub. Ekipi trenera Matjaža Keka predstoji borba za drugo mjesto sa Hajdukom, jer je Dinamo mnogo odmakao pratiocima i do kraja sezone neće biti uzbuđenja kada je u pitanju šampionska titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana