Срђан Граховац: Нисам оклијевао да дођем у Ријеку

Иван Драгичевић
Срђан Граховац: Нисам оклијевао да дођем у Ријеку

Ријека - Везни фудбалер из Бањалуке Срђан Граховац до краја године играће у Ријеци као позајмљени играч казахстанске Астане.

Хрватски шампион има могућност откупа уговора поузданог везног играча који је у Астани пружао веома добре игре. Са осам погодака и три асистенције тај период је најплодоноснији у његовој каријери, а све је украсио шампионском титулом и пласманом у шеснаестину финала Лиге Европе. Баш пред утакмице са Спортингом из Лисабона и по повратку са припрема из Дубаија, спаковао је кофере и преселио се у Истру гдје га са Ријеком очекују нови изазови.

- Прије свега желим да будем здрав, а све остало долази квалитетним радом, како моје игре, тако и резултати цијеле екипе. Знам доста о хрватској лиги, гдје год сам играо, пратио сам утакмице. У Астани сам имао неколико саиграча са простора бивше Југославије, били смо као породица - рекао је Граховац.

Навијачи Ријеке поздравили су долазак Граховца који је у Рапиду и Астани имао другачије обавезе у игри. Његови офанзивни квалитети били су израженији у Казахстану, што је резултирало ефикасношћу, а бивши фудбалер Борца сигурно ће хрватском шампиону донијети напредак на средини терена и требало би да буде главна повезница између посљедње линије и напада.

- Ријека је организован клуб, када се појавила прича о мом доласку овдје, био сам за ту опцију. Клубови су успјели да се договоре и драго ми је да сам сада на "Рујевици" - додао је Граховац.

Прије Бањалучанина опрему Ријеке задужио је бугарски нападач Валери Божинов, један од миљеника навијача Партизана, а овај прелазни рок био је прилично прометан за клуб. Екипи тренера Матјажа Кека предстоји борба за друго мјесто са Хајдуком, јер је Динамо много одмакао пратиоцима и до краја сезоне неће бити узбуђења када је у питању шампионска титула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана