Срђан Бабић успјешно прошао период играчке рехабилитације у Црвеној звезди

Душан Репија
Срђан Бабић успјешно прошао период играчке рехабилитације у Црвеној звезди

Београд - Иако још ништа нису освојили фудбалери Црвене звезде за сада имају сезону какву нису могли ни да замисле тамо негдје крајем јуна када су европски пут почели дуелима са малтешком Флоријаном. Слична ситуација је и са Бањалучанином Срђаном Бабићем, момком који се препородио по повратку из Шпаније и који ужива огромно повјерење људи на стадиону "Рајко Митић".

Да је другачије, менаџмент Звезде сигурно не би за њега платио 800.000 евра Реал Сосиједаду како би се послије "пробних" шест мјесеци обавезао на четворогодишњу вјерност лидеру Суперлиге Србије. Ипак, није било тако сјајно када је дошао, с обзиром да у Баскији није добио прилику, а ни позајмица у Реус Депортиву није била превише успјешна.

- Стигао сам прилично неспреман и прошао кроз тежак период. Требало ми је времена да се све посложи, да уђем у ритам и вратим самопоуздање. Није исто тренирати и играти утакмице, а у Звезди сам већ одиграо више него за цијелу прошлу сезону у Шпанији. Надам се да је све лоше иза мене и  да ћу до краја сезоне, а поготово сљедеће показати колико вриједим - рекао је Бабић.

Тренер Владан Милојевић постепено га је уводио у ритам, чешће му дајући прилику да игра у првенству, али је и у три европска меча показао да има квалитет. Посебно се истакао у Келну гдје је Звезда сачувала мрежу, а тренутак инспирације Ричмонда Боаћија отворио јој врата проласка у нокаут фазу. Најуспјешнија европска одисеја послије 25 година завршила је помало несрећним поразом од ЦСКА, а Бабић сматра да је све могло бити другачије.

- Ех, да је ушла бар једна лопта у Москви сада би се спремали за осмину финала. Отишли смо на реванш пуни самопоуздања, ЦСКА нас није надиграо, али су имали више среће и искуства за такве мечеве. Без обзира на све, направили смо велики искорак, а мало ко је вјеровао да можемо презимити у Европи. Овај резултат требало би да постане пракса, а не изузетак и то је оно чему се сви надамо - рекао је Бабић.

У првенству је одиграо 16 мечева и био међу стандарднијим играчима, док су му се партнери у одбрани мијењали врло често.

- Тренер се труди да свима пружи шансу, а предност од 11 бодова, те далеко најбољи омјер датих и примљених голова говори да смо сви оправдали његово повјерење. Одлично се слажем са свим колегама у одбрани, тако да немам фаворита с којим бих највише волио да чиним штоперски тандем. Најбитније је да сви наставимо овако, јер тек слиједи најважнији дио сезоне. Чека нас густ распоред у наредних 14 дана и морамо да будемо на нивоу, јер се сваки кикс плаћа - рекао је златни "орлић" са Новог Зеланда.

Врло важан предуслов за добру игру јесте и атмосфера, а чини се да у свлачионици не мањка расположења и шале. Интернетом круже снимци на којима Ричмонд Боаћи и Мичел Доналд пјевају народњаке, што значи да су се и странци одлично уклопили.

- Стварно смо одлична дружина, а тренер Милојевић често истиче да нас воли као дјецу. Гелор Канга је био помало "чудна глава", али нас је често насмијавао. Боаћи се одлично уклопио и недостајаће нам, али све надокнађује Марко Гобељић који је увијек спреман за шалу - нагласио је Бабић.

Боаћи је недавно отишао у кинески Ђангсу, али Бабић не сматра да ће се то одразити на резултате.

- Александар Пешић је одличан играч, већ је постигао двадесетак голова, а неколико посљедњих промашаја неће му пољуљати самопоуздање. Вјерујем да ће шансу добити и Дејан Јовељић, који је бриљирао у млађим селекцијама и већ неко вријеме тренира са првим тимом - закључио је Бабић.

Срнић људина

Бабићев цимер у карантину је Славољуб Срнић, који је у недавно завршеном зимском прелазном року био надомак преласка у Трабзон.

- Није био превише тужан јер обожава Звезду. Одлучио је да потпише нови уговор, тако да ће клуб зарадити на његовој евентуалној продаји на љето. То је доказ каква је људина, јер је у јулу могао да бира клуб у којем ће играти пошто би био слободан играч - хвали Бабић свог цимера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана